Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fördjupning i Chubbuck-tekniken 13-14 oktober

Chubbuck slideHT16

Det här är en workshop för dig som tidigare har varit med på en eller flera Chubbuck-workshops med Elisabet Sevholt. Du som är medlem i Teaterverket 2018 (samt har gått en workshop tidigare) får förtur till en plats vid ansökan senast 10 juni, samt rabatt på kursavgiften. Den här gången kommer vi att gå djupare in i teknikens 12 steg och utveckla arbetet med övningar och förberedelser inför arbete på scen och inför kameran.

- Du kommer att få lära dig att spela det komplexa spelet med att vara människa.
- Du hittar drivkrafter och hur du vinner i scenen - liksom i ditt arbete som skådespelare.
- Du får verktyg för att öppna upp dig mer inför dina medskådespelare och inför publiken.
- Du får nya insikter om dig själv som skådespelare och människa.

På workshopen:

Den första dagen gör vi alla scenerna i masterclass-form och arbetar med teknikens 12 byggstenar. På kvällen efter det repeterar ni er scen enligt de uppgifter och insikter ni fått under dagens arbete. Den andra dagen gör vi scenerna igen och nu får vi vara med om resultatet av det intensiva arbetet med scenen och tekniken.
Den här dagen avslutas med en frågestund och efter det går vi och tar ett glas eller en bit mat tillsammans.

Förberedelser inför workshopen:

Ett par veckor innan workshopen kommer du bli tilldelad en scen ur en film, TV-serie eller teaterpjäs och en scenpartner. Scenen är skräddarsydd för dig för att du ska ta nästa kliv i din utveckling som skådespelare och människa. Du och din scenpartner repeterar minst två gånger tillsammans inför workshopen och du gör dessutom dina individuella förberedelser enligt teknikens 12 steg.

 

OBS! Kursen riktar sig till dig som har gått minst en kurs eller workshop tidigare för Elisabet Sevholt.

Här kan du läsa mer om Chubbuck-tekniken!

Tid och Plats

Lör-sön 13-14 oktober 2018, heldagar inklusive kvällstid den 13 oktober. 
I TeaterVerkets lokaler på Drottninggatan 71 A / Olof Palmes Gata 20, Stockholm.

Anmälan, kursavgift & bokningsvillkor

Om du är medlem i TeaterVerket 2018 och tidigare gått en workshop med Elisabet Sevholt har du förtur till en plats om du ansöker senast den 10 juni. Som medlem får du också rabatt på kursavgiften. Sista ansökningsdag: 27 augusti (gäller för alla ansökningar, oavsett medlemskap i Teaterverket). 

Ordinarie kursavgift: 3200 kr
För medlemmar 2018 i Teaterverket: 2200 kr 

För att ansöka till kursen:

Skicka CV och/eller showreel samt ett foto på dig själv till ansok(a)elisabetsevholt.comAnge när du ansöker om du är medlem i Teaterverket 2018. Du behöver vara medlem vid tidpunkten för din ansökan till kursen för att få förtur, medlemskap kan inte tecknas i efterhand.** 

Efter ansökan får du inom några dagar besked om huruvida du har erbjudits en plats på kursen. Därefter ska du bekräfta om du tackar ja till platsen - därmed blir din kursanmälan bindande.

Fullständiga bokningsvillkor för kursen hittar du via denna länk. 

Om du vill ha mer information om workshopen kontakta kursvärd Moa Åström på: moa(a)elisabetsevholt.com 

** För att bli medlem i Teaterverket behöver du gå på ett infomöte och skicka in en medlemsansökan. Har du redan varit på infomöte och vill få länken till medlemsansökan? Maila till moa(a)teaterverket.se så skickar hon den!

Att observera workshopen

Om du är skådespelare, regissör eller manusförfattare är du välkommen att observera workshopen. Skriv till ansok(a)elisabetsevholt.com och berätta lite om varför du vill observera. Pris: 900 kr.

Om kursledare Elisabet Sevholt

Elisabet Sevholt är skådespelarcoach och använder sig av Chubbuck-tekniken. Hon håller workshops och kurser över hela Skandinavien och norra Europa, och coachar många skandinaviska och europeiska skådespelare för film, internationella och skandinaviska TV-serier och teater. Hon har också regisserat fler än 25 teaterproduktioner genom åren och varit lärare på ett antal teaterskolor bl.a. Teaterhögskolan i Stockholm (tillsammans med den legendariske skådespelaren och regissören Keve Hjelm), Oxford School of Drama, Lee Strasberg Theatre Institute och Actors Centre i London. Hon arbetar också som regi-coach för unga filmregissörer.

2008 blev Elisabet certifierad lärare i Chubbuck-tekniken av Ivana Chubbuck i Los Angeles. Hon har sedan dess arbetat med att utveckla tekniken för skandinaviska och europeiska skådespelare, och skriver just nu på en bok om det.

Mer info om Elisabet Sevholt finns på www.elisabetsevholt.com