Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Från idé till premiär i 7 steg - startar 16/10

ljusbord slide hemsida

Kursen har nu startat men det finns plats kvar på återstående kurstillfällen - välkommen att anmäla dig! 

Varmt välkommen att delta på denna kurs som ger dig tips, inspiration och kunskap inom sju olika områden som är centrala i skapandet av en teaterproduktion! Längre ned kan du läsa mer om de olika delmomenten: manus/textanalys, regi, planering/ledarskap, produktion/marknadsföring, scenljus, kostym/scenografi och skådespeleri. Första tillfället är 16 oktober 2017 och kursen pågår sedan en kväll i veckan, med uppehåll vecka 44, fram till sista tillfället den 7 december. 

FÖR VEM?

Kursen vänder sig till dig som vill få inspiration och praktiska verktyg för att kunna arbeta med flera olika delar av processen i en teaterproduktion. I frigrupper, teaterföreningar och dylika sammanhang kan du ofta behöva jobba med flera områden - på den här kursen får du möjlighet att bredda din kunskap. Kanske har du hittills mest skådespelat men vill lära dig mer om regi och ljussättning? Eller är du ny på teaterområdet och vill få ett smakprov på hur det kan gå till att få ihop en hel föreställning? Då är detta kursen för dig!

Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta i något av delmomenten. Kom och pröva på, experimentera, lär dig något nytt och vidga dina vyer!

VAR OCH NÄR?

På TeaterVerket, alla tillfällen utom ett hålls på Drottninggatan 71. Tillfället om ljusteknik hålls på scenen på Västmannagatan 54.
En kväll i veckan (varierande veckodagar) från 16 oktober till 7 december, med uppehåll under höstlovsveckan. Se exakta datum och tider nedan för respektive kurstillfälle. 

KURSAVGIFT & ANMÄLAN

Betalande medlemmar i TeaterVerket (verksamhetsåret 2017) går kursen gratis. För dig som inte är medlem i TeaterVerket 2017 kostar kursen 100 kr per tillfälle, alltså totalt 700 kr för hela kursen. Betalning av kursavgift sker i förväg mot faktura.

Om du överväger att bli medlem i TeaterVerket innan du anmäler dig, och därmed få kursen inkluderad i medlemsavgiften (1000 kr per kalenderår/900 kr om du var medlem 2016) kan du läsa mer om medlemskapet här.

För att anmäla dig till kursen, klicka här. 

Max antal deltagare: 15
Minsta antal för att kursen ska bli av: 6

UPPLÄGG, DELMOMENT & KURSLEDARE

Kursen består av sju tillfällen, du kan anmäla dig antingen till samtliga tillfällen eller till några utvalda - du väljer själv. Formatet syftar till att ge en bred allmänkunskap inom teaterproduktion och möjlighet att pröva på flera olika områden, snarare än att djupdyka i vart och ett av dem. (Har du önskemål om "djupdykningskurser" framöver i ett av dessa eller något annat område? Tipsa gärna på moa(a)teaterverket.se!)

De sju delmomenten i kursen är:
  1. Planering & Ledarskap, måndag 16 oktober kl 18.30-21.30, med Moa Åström
  2. Kostym, tisdag 24 oktober l kl 18.30-21.30, med Åsa Kalzén
    (Uppehåll vecka 44 pga höstlov.)
  3. Manus & textanalys, tisdag 7 november kl 18.30-21.30, med Peter Bark
  4. Regi & regissörens roll, tisdag 14 november kl 18.30-21.30, med Peter Bark
  5. Skådespeleri & skådespelarens roll, tisdag 21 november kl 18.30-21.30, med Peter Bark
  6. Ljussättning & ljusteknik, torsdag 30 november kl 17.30-21.30, med Benny Avér (OBS: 4 timmar, start 17.30!)
  7. Producentarbete/Marknadsföring,torsdag 7 december kl 18.30-21.30, med Moa Åström

Här kan du läsa mer om vad varje tillfälle kommer att innehålla! (PDF, öppnas i nytt fönster.) 

Om kursledarna:

Benny Avér är medlem i TeaterVerket och arbetar till vardags som scenmästare. Han har mångårig erfarenhet av ljud- och ljusteknik och har bland annat utbildat sig i ljud- och musikproduktion på Luleå Tekniska Universitet och tidigare arbetat på Sveriges Radio som tekniker.

Peter Bark har arbetat som regissör, pedagog, skådespelare och manusförfattare i drygt 25 år. Han har skrivit ett stort antal manus och regisserat ännu fler uppsättningar. Tidigare har han hållit flertalet kurser i bland annat improvisationsteater, textanalys, regi och skådespeleri.

Åsa Kalzén är utbildad tillskärare med specialisering på teaterkostym och historiska dräkter. Hon var tidigare huvudlärare för Köpenhamns Tillskärarakademis kostymutbildning och har också undervisat i dräkthistoria, scenografi och scenisk gestaltning på Linköpings Universitet. I dagsläget kombinerar hon frilansarbete med en tjänst som kostymdesigner på Kulturskolan i Stockholm och nyligen anlitades hon som kostymchef för uppsättningen av "Fantomen på Operan" på Cirkus. 

Moa Åström är utbildad företagsekonom och har arbetat med projektledning, ekonomi, marknadsföring och utbildningar/workshops i flera olika sammanhang: Som egenföretagare, i kommunal ungdomsverksamhet, som konsult inom miljö-/hållbarhetsarbete och numera som verksamhetsledare för Teaterverket och projektledare på Playhouse Teater. Hon är också verksam som skådespelare.

FRÅGOR OM KURSEN?

Kontakta Moa Åström på moa(a)teaterverket.se  eller 0704403654.