Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fokus skådespeleri 13 maj

 Under vårterminen arrangerar Teaterverket fyra inspirationskvällar. Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen.  

INSPIRATIONSKVÄLL MED FOKUS PÅ SKÅDESPELERI

Uppdatering 16 mars: Evenemanget har flyttats från 18 mars till 13 maj pga rådande situation med spridningen av Corona-viruset. 
Vi hoppas att inspirationskvällen går att genomföra den 13 maj, anmälan är nu öppen. 

Denna kväll kommer vi att ha ett samtal med skådespelarna Charlie Gustafsson, Jasmine Heikura och Slaven Spanovic. Samtalet modereras av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket och pågår ca 1,5 timme efterföljt av mingel.

När: 13/5 kl. 18.30-21

18.30-19 - Drop in / mingel
19-20.30 - Samtal
20.30-21 - Mingel

Var: Teaterverkets scen, Västmannagatan 45 vid Odenplan. 
Antal platser: 43 stycken. Anmäl dig via denna länk.  
NB! Det tillkommer en "no show" avgift på 150 kr för den som anmält sig utan att komma.

CHARLIE GUSTAFSSON
Han började med filmskådespeleri som sjuåring med titelrollen i barnprogrammet ”Mirakelpojken”. Fortsatte sedan som barnskådespelare i bland annat ”Rederiet”, ”Hjälp!Rånare” och ”Livet enligt Rosa”. Tog en paus från skådespeleriet men blev under gymnasiet förälskad i yrket på nytt och har sen dess medverkat i bland annat ”I taket lyser stjärnorna”, ”Tusen gånger starkare”, ”Tyskungen”, ”Dubbelliv” och ”IRL”. Men de flesta känner nog igen honom från ”Vår tid är nu”, där han spelar Carl ”Calle” Svensson. Kärleken till teatern växte bland annat fram genom två uppsättningar på Teaterverket, och förra våren spelade han Jamie i ”Människans Hemlighet” på Playhouse teater. Charlie är just nu aktuell med en specialsäsong av ”Vår tid är nu” och i den danska långfilmen ”Smagen af sult” (”Hunger”) som förväntas ha festivalpremiär i höst.

JASMINE HEIKURA
Jasmine började sin karriär som barnskådespelare. Hennes genombrott var i filmen Morsarvet av Solveig Ternström och senare som Klara i långfilmen Glasblåsarens barn regisserad av Anders Grönros. Hon är en rutinerad skådespelare som dubbat över 500 karaktärer bl.a. Hermione Granger i Harry Potter, Askungen och Miss Piggy. Jasmine har jobbat inom alla möjliga aspekter av teater: som dansare, sångare, konferencier, statistroller som huvudroller, på teatrar som Playhouse, Göta Lejon och Folkoperan, i både Sverige och utomlands.

SLAVEN ŠPANOVIĆ
Han är född och uppvuxen i Serbien, utbildad till skådespelare på Konstnärliga Akademin i Zagreb, Kroatien. Han har under många år arbetat
på ett flertal teatrar i Kroatien, samt i tv-serier och filmer. Han har även medverkat i internationella filmproduktioner, bl a A perfect day med Benicio
Del Toro och Tim Robbins. 2013 belönades han med priset ”Bästa huvudroll inom teater”. I slutet av 2016 kom han till Sverige och har fortsatt sin skådespelarkarrriär på scener som Uppsala Statsteater i pjäsen Det finns ingenting att vara rädd för och på Västmanlands Teater i Den stora branden och Människans Hemligheter på Playhouse.