Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Kulturnatt Stockholm 2018 på TeaterVerket

Kulturnatt2017 1230x461

KULTURNATT STOCKHOLM PÅ TEATERVERKET 21 APRIL – KUL SOM SATAN PÅ VÄSTMANNAGATAN

Kulturnatt Stockholm 2018 går av stapeln lördagen den 21 april kl 18-24, de senaste fyra åren när Teaterverket har medverkat har stora mängder publik strömmat in under hela kvällen.

Vill du uppträda med något under Kulturnatten 2018? Nu har du chansen! Vi söker också folk som vill hjälpa till runt och bakom scen under kvällen. Läs igenom informationen nedan noga och skicka ett mail till Birthe senast 19 februari om du är peppad på att uppträda! 

Du kan uppträda med teaterscener, sketcher, läsningar, poesi, dans eller något annat inom scenkonstområdet. Både scenen och våra andra rum går att uppträda i. Programpunkterna ska vara max 30 minuter långa (eller kortare) och ha mkt enkel scenografi/ljus. Ett grundljus finns på scenen men möjlighet kommer inte finnas att rodda om ljus eller scenografi i någon stor utsträckning mellan olika programpunkter. 

Teaterverketmedlemmar som vill uppträda har förtur, men även du som inte är medlem är varmt välkommen att anmäla intresse för att uppträda! De senaste åren har vi fått plats med många programpunkter under kvällen, varav ungefär hälften har varit med medlemmar.

OBS: Vi är en ideell förening där alla hjälps åt med det som behöver skötas runtom själva programmet på scenen. Om du ska framträda med något ingår det därför att du också hjälper till i baren och med annat praktiskt som kan behövas under kvällen.

Programmet pågår kl 18-24, programpunkterna sprids ut under hela denna tid. Från de förslag som kommer in planerar vi ihop programmet med tider för varje programpunkt så att det ska bli en bra mix. Håll hela kvällen öppen tills du fått besked av oss om tid för din programpunkt och vilken del av kvällen du hjälper till i baren. 

Utifrån de intresseanmälningar som kommer in gör vi ett förslag på programschema för kvällen och återkopplar till er som hört av er. Det är mycket folk, liv och rörelse i lokalen under kvällen, så du behöver vara beredd på att kanske inte uppträda under absolut tystnad - folk kommer och går lite. En av grundförutsättningarna under Kulturnatten är att ha fritt inträde och därför kan vi inte heller erbjuda något gage till dem som framträder. Men det är ett toppentillfälle att få framträda inför många nyfikna besökare!

Om du är intresserad av att framträda, skicka in följande info  senast 19 februari:

- Beskrivning av din programpunkt; vad är det du vill göra? Handling/innehåll kortfattat. Ca 100 tecken. 
- Namn på medverkande 
- Längd på ditt framträdande.
- Bifoga gärna en bild för marknadsföring, om du har.
- Har du önskemål om specifikt rum (Scenen / lilla reprummet / inre reprummet) eller går alla tre bra?
- Din mailadress och ditt mobilnummer

Maila punkterna ovan till birthe.andersson(a)live.se senast den 19 februari - gärna tidigare! Till Birthe kan du också maila om du är intresserad av att hjälpa till under kvällen, t ex med att stå i baren, hjälpa besökare att hitta rätt osv. Det är redan några stycken från Teaterverkets improgrupp Onsdagsklubben som samordnar kvällen, så du har ett skönt gäng att haka på i!

Kvällen arrangerades av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.