Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Devisingkurs 21-22 april

loge slide

Vi bjuder in till en tvådagars devisingkurs under ledning av regissören Ella Rudfeldt den 21 och 22 april! Anmäl dig via länken längst ned på sidan om du tycker det låter intressant! 

Devising är ett samlingsnamn för metoder som används för att skapa sceniskt material kollektivt utan att utgå från ett färdigt innehåll som ett manus. Utgångspunkten kan t ex vara ett tema, en text eller en bild som processens deltagare tillsammans skapar verket utifrån.

Under kursen kommer vi titta på olika sätt att skapa och förvalta sceniskt material kollektivt. Vi kommer prata om förutsättningar för fungerande kollektiva processer och testa olika metoder. Kursen kommer blanda teori och praktik men fokus kommer främst ligga på det praktiska testandet.

När: 21 och 22 april kl 10-17 båda dagarna, med lunchpaus. Kursen omfattar båda dagarna.
Var: Teaterverkets replokaler på Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A / Olof Palmes Gata 20.
Antal deltagare: Minst 4, max 10.

Villkor & avgifter:

Medlemmar i Teaterverket har förtur vid anmälan senast 10 april. Intresserade som inte är medlemmar i Teaterverket kan anmäla intresse och därmed ställa sig på väntelista, efter 10 april ges kvarvarande platser i turordning till dem på väntelistan.

Det är kostnadsfritt att delta på kursen, dock tas en avgift ut vid frånvaro/sen avanmälan:

Anmälan är bindande, avanmälan kan ske utan kostnad fram till och med 13 april. Avanmäler du dig senare än 13 april eller uteblir från kursen tar vi ut en avgift på 300 kr. Detta för att undvika att bokade kursplatser inte utnyttjas. Om du anmäler dig ska du helt enkelt veta att du kan och vill delta på kursen båda dagarna. Att ställa dig på väntelista är inte bindande. Om du ställer dig på väntelista och efter den 10 april erbjuds en plats som du då tackar ja till blir din anmälan därmed bindande.

Om kursledare Ella Rudfeldt:

Ella Rudfeldt har en masterexamen i regi för rörelsebaserad scenkonst från StDH. Just nu är hon konstnärlig ledare för Dramalabbet och regissör på Pantomimteatern. Hon har också regisserat på bland annat Unga Tur. Hon skapar visuella verk i kollaborativa processer. Hennes pjäser innehåller ofta text och rörelsen är central.

För frågor om kursen, kontakta Moa Åström på moa(a)teaterverket.se. 

KLICKA HÄR för att anmäla dig till kursen!