Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Grundkurs i Meisnertekniken - november 2017

loge slide

Till hösten 2017 har Teaterverket etablerat ett samarbete med Studio Meisner och kan därigenom erbjuda Teaterverkets medlemmar denna grundkurs i Meisnertekniken med 1500 kr rabatt på kursavgiften! Kursen arrangeras av Studio Meisner och leds av Emilie Nyman. 

Denna utbildning i meisnerteknik är intensiv och med få deltagare. Därför får du chansen att verkligen ta plats på scen och ta för dig. Kursen är uppbyggd av improvisationer inspirerade av meisnertekniken. Du kommer att utforska de viktigaste elementen som får en scen att "fungera". I meisnerövningarna utgår du från dig själv. Karaktären skapas utifrån situationen. Du övar dig i att vara i nuet. Du får chansen att verkligen se och lyssna på dina medspelare, istället för att fokus ligger på dig själv: en befriande känsla. Du får chansen att våga vara “dålig“ och att göra "fel" om och om igen. Så småningom släpper prestationsångesten och kreativiteten kan flöda. En chans till att verkligen utvecklas på scen och därigenom utveckla dig själv.

Under kursens gång kommer vi att jobba med oss själva som instrument. I repetitionsleken eller “the repetition game” övar vi perception, fokus och närvaro och att våga se och ta in en annan människa. Steg för steg går vi sedan vidare hur man får en scen att fungera. 

BAKGRUND TILL TEKNIKEN

Under 30-talet och framåt utvecklade Sanford Meisner ”The Meisner Technique”. Inspirerad av Stanislavski ville Meisner fokusera på äkthet och sanning på scen. Han ville åt verklig kontakt och att skådespelarna tog in och lyssnade på varandra och var närvarande. Meisner hade varit frustrerad över att skådespelarna var mer upptagna av sig själva än sina scenpartners. Han sökte en teknik där skådespelarna tränades i att lägga fokus på situationen och på den andra personen. Att lita på impuls och magkänsla. Ur detta utvecklades "The Repetition Game" som är grundstenen i meisnertekniken.

FÖR VEM?

Du har hållit på med skådespeleri innan eller inom angränsande områden.
Du har ett brinnande intresse för att utvecklas på scen.

VAR OCH NÄR?

11, 12, 18 och 19 november kl 11.00-17.00 
Kursen omfattar totalt 24 timmars arbete, du behöver kunna närvara alla fyra datum. 

Kusen arrangeras av Studio Meisner och hålls i deras lokal på Essinge brogata 29.

KURSAVGIFT & ANMÄLAN

Ordinarie kursavgift är 6000 kr (ink moms).
För medlemmar i Teaterverket (2017) är kursavgiften 4500 kr (ink moms). 

Om du överväger att bli medlem i Teaterverket innan du anmäler dig, och därmed få rabatterad kursavgift kan du läsa mer om medlemskapet här.

Om du är intresserad av att gå kursen, kontakta Emilie Nyman via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
I mailet: berätta kort om dig själv, din erfarenhet av att jobba på scen och varför du vill gå kursen. Skriv också om du är betalande medlem i Teaterverket och ange ditt telefonnummer. 

Anmälan till kursen blir bindande i samband med betalning av kursavgiften, vilket sker senast en månad före kursstart. Betalningsuppgifter skickas till dig efter intresseanmälan. 

Max antal deltagare: 8 (eventuellt 10 om intresset är stort) 

OM EMILIE NYMAN, KURSLEDARE

Emelie NymanEmilie Nyman är utbildad skådespelare vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, samma skola som Sanford Meisner, grundaren av Meisnertekniken, utvecklade sin metod på. Emilie har varit verksam skådespelerska inom film och teater och har på senare år övergått till att undervisa, regissera och skriva filmmanus. År 2004 tog hon del av The Teacher Training Programme på ovan nämnda skola och blev därmed certifierad Meisnerpedagog. Emilie ger workshops i Meisnerteknik både i Sverige och internationellt. Hon är grundare av Studio Meisner, en skådespelarstudio som erbjuder längre och kortare utbildningar i Meisnerteknik.

FRÅGOR OM KURSEN?

Kontakta kursledare Emilie Nyman: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0707-760848
www.studiomeisner.se 

FRÅGOR OM TEATERVERKET & MEDLEMSKAP?

Kontakta verksamhetsledare Moa Åström: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 070-4403654