Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Helgkurs i Chubbuck-tekniken 3-4 mars

Chubbuck slideHT16

Detta är en kurs för dig som är nyfiken på Chubbuck-tekniken och vill prova på att använda dig av den i ditt skådespeleri! Kursen anordnas nu på nytt 3-4 mars 2018 i samarbete mellan Teaterverket och Elisabet Sevholt, efter två uppskattade helgkurser på Teaterverket 2016, som snabbt blev fullbokade. Elisabet Sevholt är certifierad lärare i tekniken sedan 2008, nedan kan du läsa mer om henne. Kursen riktar sig till dig som aldrig tidigare eller någon enstaka gång har arbetat med Chubbuck-tekniken.

Chubbuck-tekniken skapar ett modernt skådespeleri som bygger på Stanislavskijs metoder. Tekniken passar utmärkt för såväl teater- som film- och TV-skådespeleri, och lär ut effektiva verktyg för att nå djup och komplexitet i karaktären. Workshopen riktar sig i första hand till skådespelare, men är också intressant för regissörer och manusförfattare.

I två dagar arbetar vi med scener utifrån tekniken. Första dagen analyserar vi scenen från din karaktärs perspektiv och hittar din personliga koppling till scenen och karaktären. Sedan arbetar du under kvällen tillsammans med din scenpartner utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen. Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Förutom teknikens tolv steg berör workshopen också hur du skriver en emotionell dagbok, hur du tar fram äkta rädsla och sorg, hur du hittar känslan av att vara förälder eller syskon med din scenpartner liksom känslan av förälskelse.

Senast två veckor innan kursstart kommer du att tilldelas en scen från en film eller en pjäs samt en scenpartner. Läs Ivana Chubbucks bok "The Power of the Actor" (finns bl.a. på Amazon) och använd dig av de tolv stegen som beskrivs där i din förberedelse. Räkna med att repetera minst 2 gånger tillsammans med din scenpartner inför workshopen.

OBS! Kursen riktar sig till dig som är helt nybörjare inom tekniken eller har gjort någon enstaka kurs eller workshop tidigare.

Här kan du läsa mer om Chubbuck-tekniken!

Tid och Plats

Lör-sön 3-4 mars 2018, heldagar inklusive kvällstid den 3 mars. 
I TeaterVerkets lokaler på Drottninggatan 71, Stockholm.

Anmälan, kursavgift & bokningsvillkor

Vem som helst kan ansöka om en plats på kursen. Om du är medlem i TeaterVerket 2017 har du förtur till en plats om du ansöker senast den 20 november. Vid stort antal ansökningar kan Teaterverket-medlemmar som inte gick någon av kurserna 2016 komma att ges förtur till en plats. Du som förnyar/tecknar medlemskap 2018 i Teaterverket får också rabatt på kursavgiften.  

Ordinarie kursavgift: 2500 kr
För medlemmar 2018 i Teaterverket: 1500 kr 

Max antal deltagare: 14

För att ansöka till kursen:

Skicka CV och/eller showreel samt ett foto på dig själv till ansok(a)elisabetsevholt.comAnge när du ansöker om du är medlem i Teaterverket 2017. Du behöver vara medlem vid tidpunkten för din ansökan till kursen för att få förtur, medlemskap kan inte tecknas i efterhand.** 

Efter ansökan får du inom några dagar besked om huruvida du har fått en plats på kursen. Därefter ska du bekräfta om du tackar ja till platsen - därmed blir din kursanmälan bindande.

Fullständiga bokningsvillkor för kursen hittar du via denna länk. 

Om du vill ha mer information om workshopen kontakta kursvärd Moa Åström på: moa(a)elisabetsevholt.com 

** För att bli medlem i Teaterverket behöver du först gå på ett infomöte, därefter skicka in en medlemsansökan. Har du redan varit på infomöte och vill få länken till medlemsansökan? Maila till moa(a)teaterverket.se så skickar hon den!

Om kursledare Elisabet Sevholt

Elisabet Sevholt är skådespelarcoach och använder sig av Chubbuck-tekniken. Hon håller workshops och kurser över hela Skandinavien och norra Europa, och coachar många skandinaviska och europeiska skådespelare för film, internationella och skandinaviska TV-serier och teater. Hon har också regisserat fler än 25 teaterproduktioner genom åren och varit lärare på ett antal teaterskolor bl.a. Teaterhögskolan i Stockholm (tillsammans med den legendariske skådespelaren och regissören Keve Hjelm), Oxford School of Drama, Lee Strasberg Theatre Institute och Actors Centre i London. Hon arbetar också som regi-coach för unga filmregissörer.

2008 blev Elisabet certifierad lärare i Chubbuck-tekniken av Ivana Chubbuck i Los Angeles. Hon har sedan dess arbetat med att utveckla tekniken för skandinaviska och europeiska skådespelare, och skriver just nu på en bok om det.

Mer info om Elisabet Sevholt finns på www.elisabetsevholt.com