Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Kurs i gestaltningskonst via monologen

Bild Monolog kurs Hemsidan

Är du intresserad av att utmana dig själv och ditt konstnärskap, att öka din kreativitet och utveckla din inre artist?

Detta är en intensivkurs för dig som vill utveckla ditt kunnande som skådespelare enligt metoden artistiskt och autentiskt agerande. Med en monologtext som redskap får deltagarna möjlighet att pröva en metod vars mål är - att skapa trovärdiga roller. Undervisningen bygger på modern rysk Stanislavskij skolning i kombination med aktuell forskning inom kreativitet och konstnärskap.

Via arbete och träning i monologframförande ges eleven konkreta redskap och verktyg i hur man självständigt arbetar med en roll. Eleven får tillfälle att utforska en karaktär på djupet samt tillfälle att utforska och utmana sin egen kreativitet och inneboende unika artist.

”Att arbeta med monologer erbjuder skådespelaren en unik möjlighet att hitta sitt specifika uttryck. Ensam i ett scenljus, där monologen blir till en dialog med publiken, kan skådespelaren hitta en förlösande frihet att berätta och gestalta på ett sätt som varken lämnar publiken eller skådespelaren oberörd. En unik energi frigörs och rollen börjar leva sitt eget liv”

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dig i en roll och i ett rollarbete. Du vill helt enkelt växa som skådespelare. Oavsett om du har några års teatererfarenhet eller inte så har du säkert livserfarenhet och du är beredd att satsa tid och engagemang.

Det du övar och tränar upp - är din förmåga att fantisera, utveckla idéer och föra dessa idéer i hamn genom att tillämpa strukturerat rollskapande.

Det du eventuellt gör dig av med - är begränsande tankemodeller, självförringande tankar och oanvändbara rädslor.

Det du kanhända vinner - är lust och kraft att fortsätta skapa roller och en ny syn på din egen och andras kreativa förmåga.

Regissör och pedagog: Annabelle Rice
Annabelle Rice är verksam som regissör, pedagog och dramatiker. Med en gedigen teaterutbildning i Sverige samt fortbildning i Berlin och Moskva plus sina 50 år i branschen (15 år som skådespelare + 35 år som regissör) har hon hunnit skriva och regissera över 70 produktioner inom film och teater. Hennes arbete har uppmärksammats bland annat genom att hon tilldelats Stockholms stads kulturstipendium. Annabelle undervisar även parallellt i scenframställning, teaterhistoria och retorik t.ex. vid Studiefrämjandet, Kulturama, Calle Flygare samt ett antal folkhögskolor sedan 20 år.

VAR OCH NÄR?

Kursen omfattar tio tillfällen + uppspel.
Kurstillfällen varje söndag kl 14-17 från 8 mars till och med 17 maj, samt uppspel/redovisning på Teaterverkets scen tisdag 19 maj på kvällen.
Uppehåll söndag 12 april pga påskhelg.
OBS: Du behöver kunna delta på samtliga tillfällen för att gå kursen.

Plats: Stora reprummet på Playhouse Teater (samt avslutande redovisning på Teaterverkets scen 19 maj)

KURSVILLKOR & ANMÄLAN

Ordinarie kursavgift: 1500 kr
Kursavgift för medlemmar i Teaterverket: 700 kr

Medlemmar i Teaterverket har förtur till plats på kursen, vid anmälan senast 12 januari. Du som inte är medlem i Teaterverket kan anmäla intresse och därmed ställa dig på väntelista, efter 12 januari ges kvarvarande platser i turordning till dem på väntelistan.

Anmälan är bindande, avanmälan kan ske utan kostnad till och med 26 januari. Avanmäler du dig senare än 26 januari eller uteblir från kursen helt utan avanmälan är du fortfarande skyldig att betala kursavgiften. För dig som är medlem i Teaterverket vid tidpunkten för din kursanmälan gäller detta direkt från att du skickar in kursanmälan via länken nedan.

För dig som är medlem i Teaterverket: 
Skicka in en intresseanmälan för kursen via länken nedan. Inom några arbetsdagar får du besked om huruvida du fått en plats på kursen, om du får det så svarar du och tackar ja eller nej till platsen. Tackar du ja är din anmälan därmed bindande enligt ovan. 


För dig som inte är medlem och ställer dig på väntelista:
Om platser blir över erbjuds du efter den 12 januari en plats som du då kan tacka ja eller nej till. Tackar du då ja är din anmälan bindande enligt ovan. Men det är alltså inte bindande att ställa dig på väntelista till kursen.

Du kommer att behöva investera tid och engagemang i kursen, så tänk igenom att du är beredd att göra det innan du anmäler dig. Observera att du behöver kunna delta samtliga kurstillfällen.

Betalning av kursavgift sker i förväg mot faktura, som skickas till dig per mail några veckor före kursen.
Om du överväger att bli medlem i Teaterverket innan du anmäler dig, och därmed få rabatterad kursavgift kan du läsa mer om medlemskapet här

Max antal deltagare: 10

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG TILL KURSEN

FRÅGOR OM KURSEN?

Kontakta kursledare Annabelle Rice eller Moa Åström och Fanny Wahlqvist på Teaterverket:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708983098
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0704403654
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0739401848