Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Regikurs med Stefan Marling, start 20 sept

loge slide

Vi bjuder in till regikurs under ledning av regissören och pedagogen Stefan Marling! Om det låter som att kursens upplägg passar dig hittar du länk till anmälan längst ned på sidan. Kursanmälan öppnar den 19 juni kl 9.00.

Denna kurs vänder sig i första hand till befintliga medlemmar i Teaterverket, eller till dig som vill bli medlem framöver. En central tanke med kursen är att främja att fler produktioner startas igång inom Teaterverket, och att fler intresserade därmed får möjlighet att medverka i en uppsättning. Ambitionen är därför att kursdeltagarna efter avslutad kurs ska leda varsin ny produktion/grupp inom Teaterverket. För att anmäla intresse för kursen bör du alltså ha en tanke om att du nån gång framöver skulle vilja leda och regissera en teaterproduktion, men kanske känner att du behöver få lite mer kött på benen först – det kan du få i den här kursen!

Genom kursen ska du få kunskap och verktyg för att kunna hantera:

• Det konstnärliga regiarbetet
• Det praktiska/administrativa arbetet kring att planera och driva en produktion
• Gruppdynamik, att skapa trygghet och bra arbetsklimat

Kursupplägg:

• Dag 1 och 2: teori, övning och diskussion kring att planera en uppsättning, att forma en föreställning, göra textanalys och att definiera sin produktionsidé samt förberedelser inför dag 2-3.
• Dag 3 och 4: Fokus på praktiskt regiarbete, där kursdeltagarna turas om att regissera varandra. Deltagarna är alltså också skådespelare åt varandra under kursen. Det praktiska regiarbetet följs upp av feedback, frågor och diskussion.

Inför kursen kommer du att få förbereda en scen ur en pjäs som du vill arbeta med med 2, eller möjligtvis 3, karaktärer. (Kursledaren kan också föreslå material.)

När:
Tors 20 sept kl 18-21
Tis 25 sept kl 18-21
Lör 29 sept kl 10-17
Lör 6 okt kl 10-17
OBS: Du behöver kunna delta samtliga datum för att kunna gå kursen. 

Var: Teaterverkets replokaler på Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A / Olof Palmes Gata 20.
Antal deltagare: Minst 4, max 10.

Kursavgift, anmälan & villkor:

Medlemmar i Teaterverket har förtur vid anmälan senast 26 augusti. Intresserade som inte är medlemmar kan ställa sig på väntelista, efter den 26 augusti erbjuds kvarvarande kursplatser i turordning till dem på väntelistan. Anmäl dig via länken längst ned på sidan. 

Att delta på kursen är kostnadsfritt, dock tas en avgift ut vid sen anmälan/frånvaro:

Anmälan till kursen är bindande och gäller deltagande alla tre kursdagar. Avanmälan kan ske utan kostnad senast 26 augusti. Vid senare avanmälan eller utebliven närvaro tas en avgift på 500 kr ut. För dig som redan är medlem i Teaterverket, eller blir medlem nu i samband med din kursanmälan, gäller detta från att du skickar in din kursanmälan.

För dig som inte är medlem och ställer dig på väntelista: om platser blir över kommer du efter den 26 augusti att erbjudas en plats som du då kan tacka ja eller nej till. Tackar du då ja är din anmälan därefter bindande enligt ovan. Det är alltså inte bindande att ställa dig på väntelista.

Dessa villkor syftar helt enkelt till att undvika att bokade kursplatser inte utnyttjas. När du anmäler dig till kursen ska du veta att du kan och vill delta alla fyra datum.

Om kursledare Stefan Marling:

Stefan Marling är pedagog, regissör och skådespelare utbildad vid Rose Bruford College of Speech and Drama i London. Mellan 1993 och 2001 arbetade han som skådespelare i Storbritannien och sedan 2001 har han varit verksam i Sverige som skådespelare och regissör bl a vid Uppsala Stadsteater, Malmö stadsteater, Playhouse Teater och vid Romateatern på Gotland samt i flera filmer och TV-produktioner.

Som pedagog har han tillsammans med Jo Rideout lett en rad kurser och workshops på Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater, Unga Klara och Västanå teater. Han arbetar för närvarande som lärare på Stockholm Musikalartist Utbildning på Base 23 och Viktor Rydbergs gymnasium samt som konstnärlig ledare för Romateatern.

För frågor om kursen, hör av dig till moa(a)teaterverket.se. 

Kursen arrangeras i samarbete med ABF Stockholm. 

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG TILL KURSEN (Kursanmälan öppnar 19 juni kl 9.00)