Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare sökes omgående till musikteater

ARKIVERAD NYHET, rollen är tillsatt.

Vi söker omgående en kvinnlig skådespelare (25-45 år) till den nyskrivna musikteaterföreställning ”Repetitionen”. Föreställningen som har två roller på scenen blandar dialog med nyskrivna sånger. Du ska ha tidigare erfarenhet av skådespeleri och en bra sångröst.

Föreställningen utspelar sig under en snöig vinterkväll, då två sångare i ett rockband (en äldre man och en yngre kvinna) blir övergivna av sitt band och börjar skriva egen musik om sina egna liv. Samtidigt är kvinnan i en svår privat livssituation, som mannen dras in i. Sångerna handlar om karaktärernas liv, förr och nu, och de kompletterar handlingen samt bidrar till en fördjupning av föreställningen. Föreställningens tema är bl.a. hur barndomen påverkar oss i våra liv som vuxna.

Repetitionerna startar omgående och premiär är den 30 mars 2019 på Teaterverket. Fyra föreställningar är planerade i vår.

Gruppen består bl.a. av Fredrik Strengbom Spaander som är utbildad teaterpedagog. Fredrik har regisserat och undervisat i teater under många år. Fredrik regisserar föreställningen. Lars Mattsson har tidigare varit lärare i scenframställning och spelat i många musikband. Han har skrivit manus och samt text och musik till föreställningens sånger. Han medverkar i föreställningen som skådespelare, musiker och sångare.

Ansökan mejlas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bifoga en kort presentation av dig själv, beskrivning av tidigare teaterproduktioner, din musikerfarenhet samt relevanta kurser/utbildningar. Vi önskar även att du bifogar en inspelad låt där du sjunger solo.

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse. Om det sedan blir bestämt att du ska göra någon av rollerna i uppsättningen behöver du bli medlem i Teaterverket 2019. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, för övriga personer i en produktion är det valfritt med medlemskap. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.