fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Deltagare sökes till läsning av manuset "Tills döden skiljer oss åt"

Regissör, skådespelare och åhörare sökes till läsning av manuset "Tills döden skiljer oss åt" som äger som den 9 maj. 

Denna läsning är den andra i en serie läsningar som äger rum under våren. Tanken med läsningen är att de ska vara ett första steg i utvecklingen från manus till produktion. Då söker vi i första hand en regissör som är intresserad av att regissera pjäserna som blir lästa. 

Om läsningen den 9 maj

Till denna läsning söker vi vi nu en regissör och fyra roller, tre kvinnliga och en manlig. 

Pjäsen heter ”Tills döden skiljer oss åt” och är en modern tragedi om en äldre mans utsatthet i ett som han ser det, kvinnodominerat samhälle, där äldre män i hans situation blir allt mer utsatta och ensamma. Tre kvinnor påverkar hans nuvarande liv i olika utsträckning. En utdragen process som till slut leder till undergången.

Manusförfattaren Sigvard Läth har bl.a. gått en utbildning i att skriva dramatik för teater och film på Åsa Folkhögskola. Pjäsen gavs ut på Författares Bokmaskin 2018.

Är du intresserad av att delta och vill veta mer?

Kontakta Sigvard Läth
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-441 30 70

 

  


Förutsättningar för medverkan

Du behöver inte vara medlem i TeaterVerket för att delta vid en enstaka läsning. Vill du däremot vara med löpande i denna grupp eller i en av Teaterverkets produktioner som skådespelare eller regissör är medlemskap en förutsättning. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.