Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Deltagare sökes till läsning av manuset "Gud-run"

Regissör, skådespelare och åhörare sökes till läsning av manuset "Gud-run" som äger som den 12 juni. 

Denna läsning är den tredje i en serie läsningar som äger rum under våren. Tanken med läsningen är att de ska vara ett första steg i utvecklingen från manus till produktion. Då söker vi i första hand en regissör som är intresserad av att regissera pjäserna som blir lästa. 

Om läsningen den 12 juni

Till denna läsning söker vi en regissör och sju skådespelare: tre manliga och fyra kvinnliga.

Pjäsen heter ”Gud-run”, och är en komedi med politisk udd mot en framväxande högerextremism, och klimathot. Pjäsen har samtidigt en mytologisk dimension, där Gud-run blir Pallas Athena, rättvisans gudinna, omgiven av omväxlande baccantinnor och Erinyer, hämndgudinnor. Hennes namn syftar även på kommande klimatstormar. Det hela är stundtals drömspelsartat, och scenbilden är en venusgrotta i Rålambshovsparken som används till vallokal, och där en dramatiker stundtals sövs ner med antidepressiv psykofarmaca, tillfångatagen av det kvinnliga kollektivet.

Skriven av Ulf Nygren

Är du intresserad av att delta och vill veta mer?

Kontakta Ulf Nygren
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  


Förutsättningar för medverkan

Du behöver inte vara medlem i TeaterVerket för att delta vid en enstaka läsning. Vill du däremot vara med löpande i denna grupp eller i en av Teaterverkets produktioner som skådespelare eller regissör är medlemskap en förutsättning. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.