Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Stor produktion med start 1 nov - anmäl intresse nu

Under 2018 kommer en teaterproduktion initierad av Teaterverkets styrelse genomföras, med syfte att ge fler nya och befintliga medlemmar chansen att medverka i en uppsättning.

Intresseamälan har nu stängt för denna produktion. Håll utkik under 2018 för fler nya produktioner och möjligheter att medverka! 

Det blir en stor ensemble där alla platser är öppna att anmäla intresse för. Resultatet ska bli en färdig uppsättning som spelas för publik under hösten 2018. Jonte Halldén, regissör och teaterpedagog med mångårig erfarenhet, har anlitats av Teaterverkets styrelse för att leda produktionen. Jonte var också med och grundade Teaterverket när det begav sig 2005.

Till produktionen söker vi förutom skådespelare också musiker! Gärna slagverk och stråkar, men andra instrument kan också bli aktuella. Så är du musiker – anmäl gärna intresse! Eller om du skulle vilja jobba med produktionens scenografi, ljus eller kostym.

PJÄS OCH UPPLÄGG

Pjäs/arbetsmaterial kommer att presenteras på första träffen 1 november. Uppsättningens form och rollsättning kommer att anpassas utifrån gruppen. Det rör sig om teater i berättandeform, där pjäs och upplägg anpassas för att passa en stor ensemble. 

VIKTIGA DATUM & TIDER:

Öppna uppstartsträffar 2017:
Alla onsdagar i november, kl 18-21, i inre rummet på Teaterverket, Västmannagatan 54. Du som är intresserad av att spela i produktionen ska helst kunna medverka på flertalet av dessa träffar:

- Onsdag 1 november: Pjäs & upplägg presenteras. Mycket bra om du som är intresserad kan närvara denna kväll! 
- Onsdagarna 8, 15, 22 och 29 november: Teaterövningar samt övningar relaterade till pjäsen/arbetsmaterialet. Närvara helst vid flera/alla av dessa. 

Om antalet intresserade är fler än 20 efter 29 november, görs en lottning om vilka som kommer med i ensemblen. Om du inte kan närvara på onsdagarna i november, ange det i formuläret för intresseanmälan (länk nedan), så hittar vi en annan lösning. 

Kollationering & workshop för slutlig ensemble: onsdag 6 december kl 18-21 och lördag 16 december kl 12-15.  

Repetitioner 2018: Onsdagskvällar varje vecka från 17 januari till 27 juni. Sommaruppehåll, repstart igen onsdag 22 augusti. Rep kommer också ske en lördag i månaden kl 12-15, följande datum under våren: 3 feb, 24 feb, 24 mars, 21 april, 19 maj. 

Föreställningsdatum: Oktober-november 2018. Speldatum kommer att spikas under produktionens uppstartsfas i nov-dec 2017.

VILLKOR & AVGIFT FÖR MEDVERKAN:

Alla är välkomna att anmäla intresse för denna produktion, oavsett tidigare scenerfarenhet. Produktionen kommer att ha ett pedagogiskt inslag som gör det möjligt för intresserade med ingen/begränsad tidigare erfarenhet att medverka. För att få en bra dynamik i gruppen kommer ett antal roller också fyllas av medlemmar som har tidigare scenerfarenhet.

Max antal medverkande: 20 st i ensemblen. Under uppstartsträffarna i november är alla välkomna. Finns det fler än 20 intresserade kvar i slutet av november kommer lottning att ske, med viktning för att få till en bra blandning (erfarenhet och gamla/nya medlemmar) i ensemblen.

Medlemskap och avgift:
Du måste inte redan vara medlem i Teaterverket för att anmäla intresse och komma på uppstartsträffarna i november. De som kommer med i den slutliga ensemblen behöver bli medlemmar i Teaterverket 2018. Medverkan sker på ideell basis, ingen i ensemblen är avlönad. Du kan läsa mer om medlemskapet och hur du blir medlem via denna länk

Medlemsavgift Teaterverket: 1000 kr (eller 900 kr om du var medlem 2017). 
Det kommer också tas ut en avgift på 500 kr (utöver medlemsavgiften) för medverkan som skådespelare i denna produktion. 

För frågor om produktionen, kontakta Jonte Halldén på jontehallden(a)gmail.com eller 0708354737.
För allmänna frågor om Teaterverket, kontakta Moa Åström på moa(a)teaterverket.se eller 0704403654.