Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Regissör och skådespelare sökes till musikteater

ARKIVERAD NYHET. Lars Mattsson söker en regissör och en kvinnlig skådespelare (25-40) till en nyskriven musikteaterföreställning. Regissören ska ha erfarenhet av teaterarbete som skådespelare eller regissör. Positivt om regissören har arbetat med musik, men det är inte nödvändigt. Skådespelaren ska ha tidigare erfarenhet av skådespeleri och en bra sångröst.

Föreställningen utspelar sig under en snöig vinterkväll, då två sångare i ett coverband (en äldre man och en yngre kvinna) blir övergivna av sitt band och börjar skriva egen musik om sina egna liv. Samtidigt är kvinnan i en svår privat livssituation, som mannen dras in i. Sångerna handlar om karaktärernas liv, förr och nu, kompletterar handlingen samt bidrar till en fördjupning av föreställningen. Föreställningens tema är bl.a. hur barndomen påverkar oss i våra liv som vuxna.

Ett råmanus är färdigskrivet, men det finns möjlighet att påverka detta. Repetitioner är planerade till hösten 2018 och premiär till januari 2019.

Lars Mattsson har i många år spelat i coverband. Lars Mattsson har också tidigare arbetat med teater. Bl.a. var han lärare i scenframställning och improvisation under 80-talet på flera teaterskolor i Stockholm. Han har också regisserat ett antal föreställningar av bl.a. Lars Norén och P-O Enquist.

Om du vill anmäla intresse för medverkan, maila till Lars Mattsson och inkludera följande: 

Regissör och skådespelare:
- kort presentation av dig själv
- tidigare teaterproduktioner
- musikerfarenhet
- relevanta kurser/utbildningar

Endast skådespelare
- Önskvärt: bifoga en inspelad låt där du sjunger solo (om du har någon tillgänglig, annars beskriv din sångerfarenhet i text) 

Maila intresseanmälan enligt ovan och eventuella frågor till Lars Mattsson på lars.mattsson4(a)gmail.com. 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.