Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Provspelningar för "Pesten", anmäl intresse!

ARKIVERAD NYHET. 

Till produktionen av pjäsen "Pesten" söker vi nu skådespelare, ljud- och ljustekniker samt scenograf!

Pjäsen är skriven av Filip Häggblom som också kommer att regissera uppsättningen. 

PESTEN Poster komprPjäsen handlar om en kvinnas liv i ett destruktivt äktenskap och den senare delen handlar om hennes liv på en psykiatrisk avdelning där hon ställs inför livsavgörande insikter om vad fångenskap är, om hur kärlek trots allt kan slå rot och gro på de mörkaste av platser och hur tung friheten kan vara att bära. Pjäsens mål, förutom att vara underhållande, är att ifrågasätta etiska lagar och regler, undersöka människan och hennes roll och mening i världen samt hennes förhållande till naturen. Pjäsen är en tankeställare med rum för filosofiska utsvävningar men också mycket humor, både mörk och ljus.

Repstart: Mitten av oktober (med kollationering lite före). Först repar vi bara en gång i veckan för att sedan börja repa oftare (2-3 dagar/vecka) när premiär närmar sig.

Vi söker: Ljudtekniker, ljustekniker, scenograf samt skådespelare: 

7 skådespelare, män och kvinnor i olika åldrar (18+). Två roller kommer att ha mycket repliker, vissa kommer att ha några kortare dialoger och några kommer bara att ha en eller två korta repliker. Meriterande är om någon kan sjunga eller spela instrument men absolut inget krav.

Provspelningstillfällen: 27 September kl 18-20 & 4 Oktober kl 18-20

Vid intresse maila: filiphaggblom(a)gmail.com

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för medverkan. Om det sedan blir bestämt att du ska göra rollen behöver du bli medlem i Teaterverket 2019. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, för övriga personer i en produktion är det valfritt med medlemskap. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.