Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Öppen produktion - anmälan är öppen

Nu initierar Teaterverkets styrelse på nytt en så kallad ”öppen produktion” med syfte att ge fler nya och befintliga medlemmar chansen att medverka i en uppsättning. I maj-juni har vi uppstartsträffar för produktionen, och sen drar repetitionerna igång från mitten av augusti. 

Oppen prod hemsidan

 

 

Om du är intresserad av att medverka i denna produktion, läs igenom informationen här nedanför och skicka sen in en intresseanmälan härOBS: Repdagar är redan spikade, kolla att du är tillgänglig dessa dagar innan du anmäler intresse - se info nedan.

PJÄS OCH UPPLÄGG

Pjäs/arbetsmaterial kommer att presenteras under uppstartsträffarna före sommaren. Uppsättningens form, pjäsval och rollsättning kommer att anpassas utifrån gruppen. Det blir en stor ensemble där alla platser är öppna att anmäla intresse för. Resultatet ska bli en färdig uppsättning som spelas för publik i december 2019. Johanna Niklasson, teaterpedagog och socionom, har anlitats av Teaterverkets styrelse för att leda gruppen och regissera uppsättningen. Johanna har varit medlem många år i Teaterverket och har tidigare både regisserat och spelat i uppsättningar. Till produktionen söker vi såväl dig som vill skådespela som dig skulle vilja jobba med produktionens scenografi, ljus eller kostym.

VIKTIGA DATUM & TIDER

I maj-juni anordnas öppna uppstartsträffar för produktionen. Efter dessa träffar formas den slutgiltiga ensemblen. Du som är intresserad av att medverka i produktionen bör kunna medverka på flertalet av uppstartsträffarna:

Torsdag 9 maj: Pjäs/arbetsmaterial och upplägg presenteras. Mycket bra om du som är intresserad kan närvara denna kväll!
Tis 14 maj, tors 23 maj, ons 29 maj, tis 4 juni: Läsning av manus och övningar relaterade till pjäsen. Närvara helst vid flera/alla av dessa.
Sista träffen 13 juni: Då sker kollationering för dem som kommer delta i ensemblen till hösten.

Tid samtliga uppstartsträffar: kl 18-21
Plats: ett av reprummen i källarplanet på Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A

Om antalet intresserade efter den 4 juni är fler än vi har plats för i produktionen, görs en lottning om vilka som kommer med i ensemblen. Om du inte kan närvara på uppstartsträffarna, ange det i formuläret för intresseanmälan (länk nedan), så hittar vi en annan lösning.

Repetitioner & speldatum under hösten 2019:
Tisdagskvällar ca kl 18-21 varje vecka från 20 augusti fram till premiär. Rep kommer också ske varannan helg, främst på söndagar kl 12-15, med start söndag 1 september.
Teknikgenomdrag: helgen 30 nov-1 dec, räkna med heldagar
Genrep: torsdag 5 december
Premiär: lördag 7 december
Föreställningar: 8, 12, 13, 14, 15 december

VILLKOR & AVGIFT FÖR MEDVERKAN

Alla är välkomna att anmäla intresse för denna produktion, oavsett tidigare scenerfarenhet. Produktionen kommer att ha ett pedagogiskt inslag som gör det möjligt för intresserade med ingen/begränsad tidigare erfarenhet att medverka. För att få en bra dynamik i gruppen kommer ett antal roller också fyllas av medlemmar som har tidigare scenerfarenhet.
Om det efter uppstartsträffarna är fler intresserade än vi har plats kommer lottning att ske, med viktning för att få till en bra blandning (erfarenhet och gamla/nya medlemmar) i ensemblen.

Medlemskap och avgift:
Du måste inte redan vara medlem i Teaterverket för att anmäla intresse och komma på uppstartsträffarna. För dem som kommer med i den slutliga ensemblen är det dock ett villkor att bli medlem i Teaterverket 2019. Medverkan sker på ideell basis, ingen i ensemblen är avlönad. Du kan läsa mer om medlemskapet och hur du blir medlem via denna länk.

Medlemsavgift Teaterverket: 1000 kr (eller 900 kr om du var medlem 2018).
Det kommer också tas ut en avgift på 500 kr (utöver medlemsavgiften) för medverkan som skådespelare i denna produktion.

INTRESSERAD AV ATT MEDVERKA? Klicka här för att anmäla dig till uppstartsträffarna.

För frågor om produktionen, kontakta:

Regissör Johanna Niklasson på johanna.fredrika(a)gmail.com eller 0709323525
eller
Teaterverkets verksamhetsledare Moa Åström på moa(a)teaterverket.se eller 0704403654.