Är du sugen på att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Om TeaterVerket

I menyn till höger hittar du praktisk info om TeaterVerket - kontaktuppgifter, information om våra lokaler osv. Här nedan ger vi en övergripande beskrivning av grundtanken med vår verksamhet.  

Teaterverket syftar till att vara en öppen och möjliggörande plattform för människor med scenkonstintresse genom att: 

- Vara en plats där människor kan träffas, hitta nya samarbeten, starta projekt ihop
- Erbjuda tillgång till mycket av det som behövs för att ro i land ett teaterprojekt - fullt utrustad scen, replokaler, kanaler för marknadsföring, hjälp med pjäsrättigheter mm. 

Medlemmarna är Teaterverkets konstnärliga ledning och styr genom sina idéer och initiativ vilka produktioner och grupper som startas igång. Verksamhetsledaren och styrelsen finns till för att administrativt och praktiskt stötta medlemmarna i att förverkliga sina idéer. 

Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar pröva våra gränser, våra idéer, och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

Alla medlemmar bidrar med den kunskapen de bär med sig, därigenom blir Teaterverket en kompetensbank där alla får låna, utan ränta. Oavsett om du är nybörjare eller hållit på med teater i många år så får du ta del av de resurser som finns inom föreningen. I det stora nätverket är det aldrig långt till den hjälp du behöver i just ditt projekt. Det kan handla om allt ifrån konstnärlig talang och praktisk assistans till finansiella resurser. På köpet skapas en gemenskap inom gruppen, vilket är en uttalad vision och av minst lika viktigt egenvärde som det praktiska utförandet.

Låter detta intressant? Ta första steget och hör av dig till oss!

Oavsett om du är helt klar över vad du vill göra, kanske redan har påbörjat en projektplan, eller om du bara är nyfiken och vill testa på - hör gärna av dig till oss!

Första steget tar du genom att fylla i intresseanmälan:
Fyll i en intresse anmälan


TeaterVerket bildades 2005. Vi producerar varje år mellan 10 och 20 teateruppsättningar. Medlemsantalet har de senaste åren legat på drygt 100 medlemmar. 

TeaterVerket är medlemmar i ATR, Amatörteaterns Riksförbund och alla våra produktioner sker under amatörrättigheter. Vi har också ett nära samarbete med ABF Stockholm