Deltagare sökes till skådespelarträning

Deltagare och ledare sökes till en utforskande studiecirkel i skådespelartekniker!

Förslag på upplägg
En studiecirkel på 5 träffar där vi går igenom och testar några av de vanligaste skådespelarteknikerna som används. Vi kommer i denna studiecirkel att testa att repa in samma scen med utgångspunkt olika skådespelartekniker.

Syftet med studiecirkeln är att ge dig som som skådespelare nya verktyg att angripa en roll och lära dig vilka metoder som du föredrar. För dig som regissör kan cirkeln ge nya metoder för att angripa en scen som inte fungerar. 

Detta är upplägget på de olika träffarna:

  1. Introduktion till skådespelartekniker och textanalys. (Stanislavski)
  2. Bli karktären(Strasberg)
  3. Agera som dig själv utifrån situationen.(Meisner) 
  4. Föreställ dig hur det skulle vara att vara karaktären. (Addler)
  5. Utgå från dina egna upplevelser (Chekov och Chubbuck)

 

Förslagsvis startar träffarna i mitten av november. Varje träff är 3 timmar lång och deltagarna försöker att byta scenpartner från träff till träff. Eventuellt kan det tillkomma frivillig litteratur inför varje träff. Upplägget justeras såklart efter vilka som deltar på träffarna, deras erfarenheter och nyfikenhet. 

Vad sökes?
Deltagare som är nyfikna på att utforska skådespeleri ur olika vinklar med utgångspunkt i de olika teknikerna. Sökes också ledare till de olika tillfällena. Om du känner att du har extra inblick i något av områdena och är sugen på att leda andra inom detta är du varmt välkommen! Du kan välja om du bara vill komma in och leda ett tillfälle eller om du också vill delta som skådespelare på de andra tillfällena.

Är du intresserad av att delta och/eller leda?
Maila till Joakim Berg på joakim.berg@telia.com

Förutsättningar för medverkan i en grupp: All medverkan i Teaterverkets grupper sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka.  Läs mer om medlemskap här.

Bild: Teaterverkets dag 2022, workshop i Meisner-teknik. Foto: Eline Lundeberg

Tack för din intresseanmälan!

Vi hör av oss till dig efter den 7 augusti!