fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Inspirationskväll - Fokus ljus & musik

Ljud musik bild hemsidan

Denna kväll hade vi ett samtal med ljud och musik skaparna Daniel Douhan och Safoura Safavi. Under kvällen fick vi lyssna på verk som skrivits för teater och deltagarna berättade om hur det gått till väga med utförandet, från att de fått manuset till att de skapat ljud och musik till en färdig uppsättning. Samtalet modererades av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

När: 17/6 kl. 19.00-20.30

Var: Teaterverket Svea, Sveavägen 114


OM DELTAGARNA

Daniel Douhan är kompositör och ljuddesigner. Han har arbetat på Playhouse Teater sedan 2006 och har sedan hösten 2010 stått för musiken och ljuddesignen i Playhouse samtliga 19 produktioner. På Playhouse teater har han bl.a. skrivit musiken till produktionerna Stockholm, Nästa andetag, Den stora måltiden, Längtan, Människans hemlighet, Gränsfall, Prydh och nu senast Den bästa pjäsen. Utanför Playhouse har Daniel arbetat som kompositör och ljuddesigner i ett antal produktioner, som exempelvis Batalj Scenkonsts uppsättning av Belfast Girls.

Safoura Safavi är en persisk/svensk artist, kompositör och ljuddesigner. Hon har en kandidat i Ljuddesign från Stockholms Konstnärliga Högskola. Som ljuddesigner/kompositör har hon skapat ljud och musik till över 20 scenkonst produktioner runt om i Sverige samt musik till två musikaler. Hon är främst känd som en av grundarna till syskon duon Abjeez (betyder "syrrorna" på persisk slang) som turnerat i USA, Kanada och Europa samt medverkat i konsertserien Best of Sweden 2015 och tv programmet Folkets Musik 2017. Safoura har precis avslutat sin Master in Performing Arts på Stockholms Konstnärliga Högskola där hon forskat om "den inre blicken" i konstnärlig praktik.