fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fokus manus

Under höstterminen arrangerar Teaterverket tre inspirationskvällar under temat regi, manus och skådespeleri. Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen. 

FOKUS MANUS

Skriver DU manus eller intresse av att göra det? Denna kväll kommer vi att ha ett panelsamtal med manusförfattare, om deras konstnärsskap och branchen. Panelen leds av Sofie Smith, dramatiker och kursledare i dramatikkurs på Teaterverket. Samtalet pågår ca 1,5 timme efterföljt av mingel. 

När: 16/10 kl. 18.30-21

18.30-19 - Drop in / mingel
19-20 - Samtal
20-21 - Mingel

Var: Teaterverkets scen, Västmannagatan 45 vid Odenplan. 
Antal platser: 43 stycken

ANMÄL DIG TILL EVENTET VIA DENNA LÄNK

NB! Det tillkommer en "no show" avgift på 150 kr för den som anmält sig utan att komma.

MODERATOR

Sofie Smith 
Dramatiker, utbildad vid Biskops Arnös manusförfattarutbildning, i litteraturvetenskap med inriktning dramatik och kreativt skrivande samt inom manusskrivande för TV och film. Hon är del av teatern Dramalabbet där hon främst jobbar i deras Dramaturgiat, som verkar för att lyfta ny dramatik och nya dramatiker. Hon har tidigare hållit kurser om bl a devising och arbetat som teaterpedagog på Dieselverkstaden. Sedan flera år tillbaka ägnar hon sig åt eget skrivande och utvecklande av manusidéer.

DELTAGARE I PANELEN

Åsa Anderberg Strollo
Manusförfattare och författare med teaterföreställningar, långfilmsmanus, TV-serier och tio barn- och ungdomsböcker bakom sig. Hon gick Biskops-Arnö 1998-2000 och har fyllt på med kortkurser (bl.a STDH’s) för ett långsiktigt, hållbart skrivande. Nu senast jobbade hon med STHLM Requiem (TV4) och Åreakuten (SF Studios) och i höst skriver hon en novellsamling och en ljudföljetong i åtta delar tillsammans med kollegor.

Jerker Beckman
Dramatiker, dramaturg och översättare. Examinerad från kandidatutbildningen dramaturg/dramaturgi på Stockholms Dramatiska Högskola 2015. Han arbetar runt om i Sverige, de senaste åren bland annat på Smålands musik och teater, Stockholms och Göteborgs stadsteatrar, Riksteatern och Dramaten. Hans pjäs Den stora branden kan just nu ses på SVT play i en uppsättning från Västmanlands teater.

Jonas Bernander
Dramatiker, dramaturg och föreläsare. Examinerad från kandidatutbildningen dramaturg/dramaturgi på Stockholms Dramatiska Högskola 2013. Han har varit verksam vid bl.a. Kungliga Operan, Radioteatern, Ung scen/öst och Malmö Opera. Sedan ett par år tillbaka är han anställd som dramaturg på Uppsala stadsteater och handleder manusstudenter på Biskops-Arnös folkhögskola och Teaterhögskolan i Malmö. Till sina inspirationskällor räknar han Sarah Kane, Anton Tjechov, Meta Velander och den fiktive läraren Julian Morrow i Donna Tartts roman ”Den hemliga historien”.

Alma Lindé
Dramatiker och regissör, har frilansat sedan 2004. Hon examinerades från kandidatutbildningen i dramatik/dramaturgi på Stockholms Dramatiska Högskola 2017 och har sen dess skrivit pjäser åt bland annat Teater Västernorrland, Riksteatern och Teater Tribunalen. Hon skriver i huvudsak snabba och galna komedier med omöjliga karaktärer och mycket action. Några av Almas senaste verk är den moderna folksagan Fyra Spänn City och Jag är en carneval - en hyllning till den brasilianska divan, rumpan, Carmen Miranda och till baile funk.