fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fokus regi

Under höstterminen arrangerar Teaterverket tre inspirationskvällar under temat regi, manus och skådespeleri. Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen. 

FOKUS REGI

Denna kväll har vi att ett samtal om regiyrket tillsammans med regissörerna Stefan Marling och Malin B Eriksson. Samtalet pågår ca 1 timme efterföljt av mingel i baren. 

När: 19/9 kl. 18-21

18-19 - Mingel
19-20 - Samtal
20-21 - Mingel

Var: Teaterverkets scen, västmannagatan 54 vid Odenplan. 
Antal platser: 43 stycken, anmälan görs via denna länk
NB! Det tillkommer en "no show" avgift på 150 kr för den som anmält sig utan att komma.

Om deltagarna

Stefan Marling är pedagog, regissör och skådespelare utbildad vid Rose Bruford College of Speech and Drama i London. Mellan 1993 och 2001 arbetade han som skådespelare i Storbritannien och sedan 2001 har han varit verksam i Sverige som skådespelare och regissör bl a vid Uppsala Stadsteater, Malmö stadsteater, Playhouse Teater och vid Romateatern på Gotland samt i flera filmer och TV-produktioner. Som pedagog har han tillsammans med Jo Rideout lett en rad kurser och workshops på Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater, Unga Klara och Västanå teater. Han har även regisserat pjäsen Allt som är underbart på Playhouse Teater 2016. Han arbetar för närvarande som lärare på Stockholm Musikalartist Utbildning på Base 23 och Viktor Rydbergs gymnasium samt som konstnärlig ledare för Romateatern.  

Malin B Eriksson är regissör och pedagog i scenisk gestaltning. Efter att ha varit verksam utomlands i över 20 år är hon sedan 2016 tillbaka i Sverige. Till hennes breda bakgrund hör allt från devised theatre och nyskrivna pjäser till klassiska verk som Strindberg, Brecht och Pirandello. Malin har vunnit pris i bästa regi förtre av sina uppsättningar. Hon är även utbildad intimitetskoordinator för teater och film - det är relativt nytt, men blir mer och mer vanligt. Den som koordinerar intima scener, allt från beröring till sexscener, så att det ska ske på ett sätt som är bekvämt och ok för skådespelarna och samtidigt ska bli så bra som möjligt i filmen/på scenen.