fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fokus scenografi

SCENOGRAFI HEMSIDAN

Under vårterminen arrangerar Teaterverket fyra inspirationskvällar. Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen.  

INSPIRATIONSKVÄLL MED FOKUS SCENOGRAFI

Denna kväll kommer vi att ha ett samtal med scenograferna Maja Döbling, Erik Radix och Pia Wiik.  Samtalet pågår ca 1,5 timme efterföljt av mingel.

När: 4/3 kl. 18.30-21

18.30-19 - Drop in / mingel
19-20.30 - Samtal
20.30-21 - Mingel

Var: Teaterverkets scen, Västmannagatan 45 vid Odenplan. 
Antal platser: 43 stycken, anmälan görs via denna länk
NB! Det tillkommer en "no show" avgift på 150 kr för den som anmält sig utan att komma.

MAJA DÖBLING
Maja Döbling är scenograf och kostymdesigner med en examen i scenografi vid Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har tidigare även studerat på Royal Academy of Dramatic Art och London College of Fashion. Maja har bland annat jobbat på Uppsala Stadsteater, Regionteatern Blekinge & Kronoberg, Byteatern Kalmar Länsteater, och med olika fria grupper i Stockholm. Senast jobbade hon med uppsättningen Belfast Girls med Batalj Scenkonst.

ERIK RADIX

Erik Radix är scenograf och kostymdesigner med en kandidatexamen från Stockholms Konstnärliga Högskola (StDH). Innan utbildningen frilansade han främst i Göteborg som scenograf, kostymdesigner, performer och ljusdesigner. Han har arbetat med klassisk teater, interaktiv scenkonst och performance på Atalante, Skogen, aktör&vänner, Hagateatern, Göteborgs Dramatiska Teater med flera. År 2012 startade han scenkonstgruppen Kollaboration som fokuserar på interaktiv scenkonst i ett kollektivt skapande. Genom åren har Kollaboration jobbat med interaktiv skräck, skapat former för kollektivt skrivande, gjort ljudföreställningar i podcastformat och deltagit på tre internationella festivaler. Senast har Erik varit scenograf för föreställningen Djungelfeber som  nyligen hade premiär på Regionteater Väst.

PIA WIIK
Pia Wiik fick sin Fil kand (Bachelor´s degree) från Wimbledon school of art i London år 2000. Sen dess har hon arbetat som scenografiassistent på flera olika uppsättningar runt om i Europa på teatrar och operahus som La Scala, Kölnoperan, La Fenice och Vlaamse Operan. Pia arbetade också med Sören Brunes mellan 1996 och 2004. Hon har även varit assisterande designer för utställningar på National Portrait Gallery i London och Metropolitan i New York. Pia har arbetat med ett flertal uppsättningar på Playhouse teater och är just nu aktiv som scenograf för föreställningen Prydh.