fbpx
Logo

Fokus skådespeleri 28 oktober

Denna kväll hade vi att ett samtal om skådespelaryrket tillsammans med Antonio Tengroth, Jessica Liedberg och Louise Ryme. 

NÄR: 28/10 kl. 19-20.30

VAR: Teaterverkets Svea, stora scenen, Sveavägen 114 vid Odenplan. 

ANTAL PLATSER: 45 stycken

OM DELTAGARNA

Antonio Tengroth
Hans skådespelarkarriär tog sin början via musikalteatern och estetiska programmet Tibble gymnasium. Han studerade där efter vidare på Millennium Performing Arts Scholes musikalutbildning i London och American Academy of Dramatic Arts i New York. Antonio har medverkat i musikaler och shower som Carmen Jones på West End i London, The Snowman UK turné, Chicago i Tromsö och Grease i Oslo Spektrum. West Side Story i Uppsala, teaterföreställningen Avgång 23:11, SVT:s succéserie Vår Tid är Nu, Maria Wern, Den döende Detektiven, Welcome to Sweden m.m. När Antonio inte frilansar producerar han egna projekt, samt undervisar i Meisnerteknik vid Calle Flygare Teaterskola.

Jessica Liedberg 
Hon gick Teaterhögskola i Stockholm 1989-92, har arbetat som skådespelare i över 25 år och bl a. medverkat i många produktioner på Stockholms Stadsteater och några på Dramaten. Hon var med i Lukas Moodyssons film Tillsammans, och har medverkat en del både i film och på tv. Senast i Gråzon och Stockholm Rekviem. Hon har gjort radioteater och dubbat lite film. Förra hösten spelade hon i GränsfallPlayhouse, och gjorde ett inhopp i en uppsättning av Den inbillade sjukeMaxim. Just nu, i dessa corona tider, läser hon in ljudböcker.

Louise Ryme
Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och i film på StDh. Hon är verksam inom teater, tv & film och som inläsare. Louise har bl.a. varit engagerad vid Östgötateatern, Uppsala och Helsingborgs Stadsteater. På Playhouse teater har hon medverkat i Längtan och i aktuella Prydh. På tv och film har hon bl.a. synts i Jordskott 1&2 (SVT), Syrror och Beck- utan uppsåt (TV4), Advokaten 2 (Viaplay), sin egen producerade kortfilm Väntan, Miraklet i Viskan och Guldbaggenominerade filmen Sune - Best man. Framöver kommer Louise att vara aktuell i Årets svenskUppsala Stadsteater och i kommande avsnitt av Helt PerfektKanal 5 och i Morden i SandhamnC more.

Arrangemanget produceras i samarbete med ABF Stockholm.

TeaterVerket, Västmannagatan 54, 113 25 Stockholm