fbpx
Logo

Inspirationskväll - fokus skådespeleri 13 maj - Online

Inspokvall bild Hemsidan

Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen.  

INSPIRATIONSKVÄLL MED FOKUS PÅ SKÅDESPELERI

Eventet ägde rum online

Denna kväll hade vi ett samtal med skådespelarna Charlie Gustafsson och Slaven Španović. Samtalet modererades av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

När: 13/5 kl. 19.00 - 20.30

Var: Online via Zoom.


OM DELTAGARNA

CHARLIE GUSTAFSSON
Han började med filmskådespeleri som sjuåring med titelrollen i barnprogrammet ”Mirakelpojken”. Fortsatte sedan som barnskådespelare i bland annat ”Rederiet”, ”Hjälp! Rånare” och ”Livet enligt Rosa”. Tog en paus från skådespeleriet men blev under gymnasiet förälskad i yrket på nytt och har sen dess medverkat i bland annat ”I taket lyser stjärnorna”, ”Tusen gånger starkare”, ”Tyskungen”, ”Dubbelliv” och ”IRL”. Men de flesta känner nog igen honom från ”Vår tid är nu”, där han spelar Carl ”Calle” Svensson. Kärleken till teatern växte bland annat fram genom två uppsättningar på Teaterverket, och förra våren spelade han Jamie i ”Människans Hemlighet” på Playhouse teater. Charlie är just nu aktuell med en specialsäsong av ”Vår tid är nu” och i den danska långfilmen ”Smagen af sult” (”Hunger”) som förväntas ha festivalpremiär i höst.

SLAVEN ŠPANOVIĆ
Han är född och uppvuxen i Serbien, utbildad till skådespelare på Konstnärliga Akademin i Zagreb, Kroatien. Han har under många år arbetat på ett flertal teatrar i Kroatien, samt i tv-serier och filmer. Han har även medverkat i internationella filmproduktioner, bl a "A perfect day" med Benicio Del Toro och Tim Robbins. 2013 belönades han med priset ”Bästa huvudroll inom teater”. I slutet av 2016 kom han till Sverige och har fortsatt sin skådespelarkarrriär på scener som Uppsala Statsteater i pjäsen "Det finns ingenting att vara rädd för" och på Västmanlands Teater i "Den stora branden" och "Människans Hemlighet" på Playhouse Teater.

 

 

TeaterVerket, Västmannagatan 54, 113 25 Stockholm