fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

HÖST OCH VINTER (2018)

Höst och Vinter 1230x461

Familjen har samlats för den månatliga middagen. Det är Margareta och Henrik och de båda vuxna döttrarna Eva och Ann. Döttrarna har utvecklats åt olika håll och relationen dem emellan och till föräldrarna är inte den bästa. Under kvällen kommer mycket känslor och olösta konflikter upp till ytan och middagen urartar.

"Höst och vinter" är skriven 1988 och ett av Lars Noréns borgerliga dramer där han dissekerar kärnfamiljen. Det är en pjäs om den starka längtan efter kärlek och de band som håller en familj samman. Dramatiska uppgörelser varvas med humor på klassiskt Norénskt vis och stort som smått avhandlas under kvällen. Vad kostar en sexa brännvin på Riche? Ska Ann lyckas börja ett nytt liv? Sportade Henrik med Ewa i smyg? Och vad var det egentligen som hände mellan föräldrarna för snart 40 år sen?

"Jag är förtrollad och uppslukad av nuet, fångad i varje mening. Aldrig har så många timmar på en teater försvunnit så snabbt. Skådespeleriet håller hög klass, jag och mitt sällskap häpnas och utbrister i första pausen – wow." - Martina Rampling, Teaterstockholm.se 
Hela recensionen kan du läsa här.

Regi: JanOle Nordgaard Trailer lankbild host och vinter
I rollerna:
Kerstin Berggren - Margareta 
Camilla Rensgård - Ewa
Sven-Lennart Wirkander - Henrik
Moa Åström - Ann

Manus: Lars Norén
Ljus: Johan Åsberg
Foto: Kjell Åström
Trailer: Kjell Åström (foto, klipp) och Moa Åström (idé, regi)
Förlag: ATRs förlag, Västerås

Höst och Vinter spelades totalt 10 gånger år 2018, först en spelperiod i april och sedan extrainsatta föreställningar i september.

Längd: ca 3 h och 30 min inklusive två pauser

Uppsättningen producerades av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.