fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Inspirationskväll - Fokus regi 5 maj

regi5maj hemsidan 

Denna kväll hade vi ett samtal med Teaterverket regissörerna Eline Lundeberg, Erik Hellström ocj Seija Själander. Samtalet modereras av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

När: 5/5 kl. 19.00-20.30

Var: Online via Zoom


OM DELTAGARNA

Eline är skådespelare, regissör och teaterskapare. Hon är utbildad på Boulevardteaterns teaterskola och är i grunden skådespelare. Hon intresserar sig för många olika sätt att göra teater och har jobbat med bl. a. Chubbuck-tekniken, improvisationsteater, clown, mim m.m. Eline är skapare till komediföreställningen Fuck Tinder som hon också spelar i och är med i scenkonstgruppen Fab Femme som hösten 2018 gjorde den feministiska föreställningen Törntrosa. På senare tid har hon börjat intressera sig för regi och i vintras regisserade hon föreställningen Sprängskiss över ensamheten på Teaterverket. Repetitionerna har precis startat för hennes nästa regiuppdrag - föreställningen Söndagspromenader som får urpremiär på Teaterverket Västman i höst.

Erik är skådespelare, teaterpedagog och regissör. Han är utbildad teaterpedagog från Marieborgs folkhögskola. Erik har undervisat i skådespeleri och satt upp föreställningar på kulturskolan. På teaterverket har han satt upp två egenskrivna pjäser, Leonardo och Gravöl, samt varit skådespelare i pjäsen Pesten. Hans texter är ofta drömska med inslag av både humor och melankoli.

Seija är skådespelare, teaterpedagog och regissör. Seija är uppvuxen i Finland och började spela teater i tonåren. Efter att hon som vuxen flyttade till Sverige år 1991 har hon fortsatt med finsk och svensk teater i olika grupper och konstellationer. Seija tog sin första regi kurs på Teaterverket och har därefter regisserat flera uppsättningar bl.a Drottning K och den egenskrivna föreställningen Happy End. Hon är även studerat till dramapedagog på distans och hållit kurs i skådespeleri på Teaterverket. Just nu är hon aktuell med att regissera Tjechovs Måsen som kommer att spelas på Teaterverket Svea i höst.