fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Inspirationskväll - fokus kreativa skapandeprocesser 15 mars - Online

 Inspokvall bild hemsidan

Denna kväll hade vi ett samtal med kreatörerna Eddie Mio Larsson, Lisen Rosell och Sandra Medina. Samtalet handlade om hur vi, genom olika kreativa processer, tillsammans kan skapa en föreställning ifrån grunden. Vi kommer bl.a. att prata om Devising. Samtalet modererades av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras av personer som aktivt arbetar i branchen. 

När: 15/3 kl. 19.00 2021

Var: Online via Zoom


OM DELTAGARNA

Eddie Mio Larson är skådespelare och regissör och en av de konstnärliga ledarna för den queerfeministiska frigruppen kvalitetsteatern. Med en personlig utgångspunkt, där egna och andras erfarenheter används för ett kollektivt konstnärligt undersökande av större strukturer, arbetar kvalitetsteatern genreöverskridande med text, ljud och rörelse/dans och baserar ofta sina verk på dokumentärt material. kvalitetsteatern står till exempel bakom föreställningarna Man - en utredning, Snoppen Blöder och The Pain Is Real. Eddie är Just nu aktuell med repetitioner av pjäsen Gustav III på Hagateatern i Göteborg. Eddie regisserar även föreställningen Fejkflickan - och de tusen hemliga könen på Regionteater Väst i Uddevalla, samt kvalitetsteaterns föreställning Cash is Queen.

Lisen Rosell är skådespelare och regissör som rör sig fritt mellan teater och koreografi. Hon integrerar humor, feministisk blick och klassmedvetenhet i sina arbeten. Lisen har tillsammans med koreograferna Amanda Apetrea och Nadja Hjorton ett samarbete där de under flera år har utforskat begär, kropp, sex, publikkontrakt och humor. Men en bakgrund i ÖFA-kollektivet, som genom åren utmanat normer och ifrågasatt vad kvalitet inom teater och dans är, har grunden lagts till att söka alternativa vägar att skapa och Lisen är idag verksam främst i ickehierarkiska konstellationer som litar på och hämtar näring i processen. Lisen har tidigare varit medskapare till b.la det svensk-finska samarbetet Harlequin, Grottbjörnens folk, och Cuteness Overload. Hon har varit verksam på scener såsom Uppsala stadsteater, Unga Klara, Teater Tre, Riksteatern och Turteatern. Lisen Rosell gjorde senast The dark heart and the sweet part tillsammans med Sandra Medina på Ö2. Lisen är just nu aktuell med en fri tolkning av Stolthet och fördom ihop med Apetrea på Turteatern, samt det nya verket Blomsterkiosken tillsammans med konstnären Petra Gipp på Orionteatern, premiär hösten 2021.

Sandra Medina är frilansande skådespelare och dansare och scenkonstskapare. Hon är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Stockholm, Kompletteringsåret 2008-09 och dansare på Kungliga Svenska Balettskolan1985-94. Hon har en master i Performativa Praktiker med ingång i koreografi på DOCH/STDH. Sandra har frilansat som dansare sedan 1994 och skådespelare sedan 2001. De senaste åren har hon medverkat i ensemblen på Stadsteatern, Unga Klara, Lumor Teater, Moment teater mfl i pärlor som Girls will make you blush, Min fantastiska väninna, Hemsjuka, Lampedusa, Älskarinnor, Paraplyerna de Cherbourg och många fler. Hon driver ibland egna projekt genom plattformen Bastardproduktion. Då medverkar hon ofta med flera funktioner, dramatiker, koreografi, regi och scenartist, som i Measured Moments och The dark heart and the sweet part. Sandra är just nu aktuell som skådespelare i Kulla Gulla på Stockholms Stadsteater i regi av Maria Sid. I Amfi i Felicia Mulinaris och Saga Gärdes Svaghetens parti som väntar på att få turnera. I duo arbete The dark heart and the sweet part i samarbete med Lisen Rosell och med Bastardproduktions film Dom outryckta.