fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Inspirationskväll - Fokus Shakespeare

 EVENT INSPOKVALL Shakespear 14 dec Hemsidan

Vill du lära dig mer om Shakespeares dramer och hur du som skådespelare eller regissör kan ta dig an hans verk?

Denna kväll har vi ett samtal om Shakespeares tillsammans med Anna-Karin Håkansson, Kent Hägglund och Stefan Marling. Samtalet modererades av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

När: Tisdagen den 14/12 kl. 19.00-20.30

Var: Teaterverket Svea, Sveavägen 114

Hur: Fri entré för Teaterverkets medlemmar övriga betalar 40 kr genom att swisha på plats.

Anmäl dig till inspirationskvällen

NB!
Det tillkommer en "no show" avgift på 150 kr för den som anmält sig utan att komma till eventet.

Vid avanmälan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 24 h innan eventet.


OM DELTAGARNA

Anna-Karin Håkansson spelade Shakespeare för första gången under gymnasiet i rollen som den märkvärdigt fåfänga och strumpebandsbärande Malvolio i Trettondagsafton. Hon har sen dess tagit del i fem uppsättningar av en Midsommarnattsdröm, både som tekniker, skådespelare och publikvärd. När hon fick bearbeta manus och regissera en kvällsshow under stjärnorna på Tomteland slängde hon givetvis in St. Crispins dag-talet från Henrik V som skådespelar-present till sig själv. Därutöver har hon spelat mycket teater för barn och ungdom och har medverkat i ett antal nyskrivna pjäser på frigrupps-scenerna runt om i Stockholm. Hon sågs senast i enmansmusikalen Club Janzon i Lilla Baren på Riche.

Kent Hägglund är Shakespeare fantast som ägnat mycket tid åt att studera och föreläsa om Shakespeares verk. Han sitter med i styrelsen för Shakespearesällskapet och är författare till boken William Shakespeare, en man för alla tider, utgiven 2006. Han har under 35 års tid jobbat som lärareutbildare i drama på lärarhögskolan i Stockholm och är numera pensionerad. Kent är även amatörskådespealare och kulturjournalist.

Stefan Marling är regissör, pedagog och skådespelare med ett antal Shakespeareuppsättningar bakom sig i Storbritannien och Sverige, både som skådespelare och regissör. Han är utbildad vid Rose Bruford College i London och arbetade mellan 1993 och 2001 som skådespelare runt om i Storbritannien. Sedan 2001 har han varit verksam i Sverige och bl a regisserat flera Shakespeareuppsättningar för Romateatern och SMOT i Jönköping. Han har tillsammans med Jo Rideout lett en rad Shakespearekurser och workshops för bl a Stockholms stadsteater, Unga Klara, Göteborgs stadsteater, Västanå teater, Örebro länsteater, Teateralliansen, m fl. Han är sedan 2014 konstnärlig ledare för Romateatern på Gotland.