fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Inspirationskväll - Fokus regi 5 maj

regi5maj hemsidan 

Denna kväll har vi ett samtal med Teaterverket regissörerna Eline Lundeberg, Erik Hellström ocj Seija Själander. Samtalet modereras av Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent på Teaterverket.

Eventen är gratis och öppna för alla som är intresserade av scenkonst och vill inspireras i sitt skapande.

När: 5/5 kl. 19.00-20.30

Var: Online via Zoom

Föranmäl dig till eventet


OM DELTAGARNA

Eline är skådespelare, regissör och teaterskapare. Hon är utbildad på Boulevardteaterns teaterskola och är i grunden skådespelare. Hon intresserar sig för många olika sätt att göra teater och har jobbat med bl. a. Chubbuck-tekniken, improvisationsteater, clown, mim m.m. Eline är skapare till komediföreställningen Fuck Tinder som hon också spelar i och är med i scenkonstgruppen Fab Femme som hösten 2018 gjorde den feministiska föreställningen Törntrosa. På senare tid har hon börjat intressera sig för regi och i vintras regisserade hon föreställningen Sprängskiss över ensamheten på Teaterverket. Repetitionerna har precis startat för hennes nästa regiuppdrag - föreställningen Söndagspromenader som får urpremiär på Teaterverket Västman i höst.

Erik är skådespelare, teaterpedagog och regissör. Han är utbildad teaterpedagog från Marieborgs folkhögskola. Erik har undervisat i skådespeleri och satt upp föreställningar på kulturskolan. På teaterverket har han satt upp två egenskrivna pjäser, Leonardo och Gravöl, samt varit skådespelare i pjäsen Pesten. Hans texter är ofta drömska med inslag av både humor och melankoli.

Seija är skådespelare, teaterpedagog och regissör. Seija är uppvuxen i Finland och började spela teater i tonåren. Efter att hon som vuxen flyttade till Sverige år 1991 har hon fortsatt med finsk och svensk teater i olika grupper och konstellationer. Seija tog sin första regi kurs på Teaterverket och har därefter regisserat flera uppsättningar bl.a Drottning K och den egenskrivna föreställningen Happy End. Hon är även studerat till dramapedagog på distans och hållit kurs i skådespeleri på Teaterverket. Just nu är hon aktuell med att regissera Tjechovs Måsen som kommer att spelas på Teaterverket Svea i höst.