Två skådespelare sökes till Den fula Sjöjungfrun

Den Fula Sjöjungfrun utspelar sig både på och under havsytan. Man kan uppfatta den som en kommentar till klimatkrisen, men det är också en spännande historia som tilldrar sig i en fantasivärld befolkad av sjöjungfrur och andra skräckinjagande undervattensvarelser. De konfronteras med några sjömän till havs, i ett skepp på väg söderut…

Handlingen tilldrar sig även på den alltmer krympande landmassa där människor fortfarande försöker leva sina liv, trots att sjukdom har drabbat dem på grund av de miljögifter som de själva har orsakat.

Det finns ett stort och brokigt persongalleri, men några centrala karaktärer är den otäcka sjöjungfrun Alexia som dragit ner den unge Fibnes till djupet, där han numera tvingas vandra runt som en zombie på havsbotten. Alexia är djupt fascinerad av människorna och drömmer om att bli en av dem, samtidigt som hon tvingas delta i den grymme Octarius djuphavsceremonier med syfte att utplåna mänskligheten.

Nyskriven manus av Rumle Lemhagen Vierth.

Regi: Rumle Lemhagen Vierth och Miranda Yung

 

För produktionen söker vi nu två skådespelare!

ALBO – biroll, kille 18-30 år (kan även spelas av en tjej/kvinna)

Albo är ynglingen i besättningen,  han vet egentligen inte så mycket om livet till sjöss, men verkar ändå självsäker och lite stöddig. Fast innerst inne vet han att han är en riktig klant och vill dölja det. Han respekterar inte den nuvarande kaptenen och tror sig kunna  så tror han sig ändå kunna vara en bättre kapten. Han är självsäker och stöddig, men egentligen en riktig klant vilket han innerst inne vet. Han har en hat-/kärleksrelation med Syntia där de mobbar och går på varandra. När Piraten dyker upp går Albo över lite till hans sida, när han får beröm om att han är bra, något han inte är van att höra.

KOSKA – biroll, kille 18-35 år (kan även spelas av en tjej/kvinna)

Koska är en hamnvakt som ogillar främlingar till en sån grad att han blir komisk utan att själv förstå det. Extra plus om du tänka sjunga en låt med den andra hamnvakten, tillsammans blir de pjäsens ”Bill och bull”.

Vilka datum gäller?

Reptider

Vi repar vanligtvis torsdagskvällar med vissa undantag på Teaterverket Västman. Veckorna strax före premiären kan extra rep sättas in, beroende på var vi är i processen.

Föreställningsdatum hösten 2024

Genrep 17 okt, Premiär 18 okt, övriga föreställningsdatum är 19/10, 20/10, 25/10 och 26/10.

Kontakt: denfulasjojungfrun@gmail.com

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.

Tack för din intresseanmälan!

Vi har sommarstängt fram till den 5 augusti och återkopplar till dig så snart vi kan, därefter!