Skådespelare sökes till Den fula Sjöjungfrun

Skådespelare till ”Den Fula Sjöjungfrun” – sista chansen!

I januari drar vi igång repetitionerna av den nyskrivna pjäsen ”Den fula sjöjungfrun”, manus och regi av Rumle Lemhagen Vierth.

Ensemblen håller på att ta form, men vi söker fortfarande två skådespelare, så ta chansen och sök innan det är för sent!

Vi kommer repetera TORSDAGAR kl. 19-22, med start 11/1, på Teaterverket/Västman, och pjäsen kommer framföras i oktober, på Sveas stora scen. Höstens repetitioner är ännu inte helt spikade, men vi kommer fortsätta ses minst en gång i veckan. Vi kommer anpassa schemat efter gruppens tillgänglighet i möjligaste mån, men redan nu kan vi meddela att vi har en heldag på Sveas stora scen 13/10 som är obligatorisk för alla medverkande.

Höstens föreställningsdatum är:

17/10 (genrep), 18/10, 19/10, 20/10, 25/10 och 26/10.

Av de roller som finns är flera redan tillsatta, men några är fortfarande lediga:

Fibnes – Yngre bror till Stybnes. Blir bortrövad av fiskfolket och tvingas vandra runt som en levande död på havsbotten. Ung man, spelålder ca 20-30 år.

Koska – Korkad främligsfientlig hamnvakt, som går i par med Korva, den andre hamnvakten. Tillsammans är de något av pjäsens ”Bill och Bull”. Ålder och kön är flexibelt.

Övriga:

Stybnes – TILLSATT

Alexia – TILLSATT

Petrius – TILLSATT

Crucinta – TILLSATT

Mercurius – TILLSATT

Albo – TILLSATT

Syntia – TILLSATT

Korrus – TILLSATT

Korva – TILLSATT

Piraten – TILLSATT

Octarius – TILLSATT

Mer om Den Fula Sjöjungfrun:

Den Fula Sjöjungfrun utspelar sig både på under havsytan. Man kan uppfatta den som en kommentar till klimatkrisen, men det är också en spännande historia som tilldrar sig i en fantasivärld befolkad av sjöjungfrur och andra skräckinjagande undervattensvarelser. De konfronteras med några sjömän till havs, i ett skepp på väg söderut.

Handlingen tilldrar sig även på den alltmer krympande landmassa där människor fortfarande försöker leva sina liv, trots att sjukdom har drabbat dem pga de miljögifter som de själva har orsakat.

Det finns ett stort och brokigt persongalleri, men några centrala karaktärer är den otäcka sjöjungfrun Alexia som dragit ner den unge Fibnes till djupet, där han numera tvingas vandra runt som en zombie på havsbotten. Alexia är djupt fascinerad av människorna och drömmer i smyg om att bli en av dem, samtidigt som hon tvingas delta i den grymme Octarius djuphavsceremonier med syfte att utplåna mänskligheten, som bär orsaken till att haven förgiftats.

Pjäsen innehåller en del musik så det är ett plus om du kan sjunga och kanske spela något instrument. 

Skriv några rader och berätta om dig själv. Skicka gärna med ett foto!

Kontakt: denfulasjojungfrun@gmail.com

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.