Ny verksamhetsledare sökes

Nu söker vi dig som vill ta över ledarflaggan i vår blomstrande teaterförening! Här får du en rolig och mångsidig roll i en verksamhet som myllrar av föreställningar och andra evenemang på våra tre scener i centrala Stockholm.

I Teaterverket är det medlemmarna som initierar och genomför teaterproduktioner, till stor del självständigt och på ideell basis. Föreningen och de anställda (i dagsläget 3 personer) erbjuder resurser och stöttar medlemmarna längs vägen när de förverkligar sina teateridéer. 

Om tjänsten

Som verksamhetsledare jobbar du till viss del strategiskt med verksamhetens långsiktiga utveckling, där bl a budgetansvar och finansiering ingår. Till stor del jobbar du också operativt i den dagliga kontakten med våra medlemmar – en samordnande roll där du stöttar dem i administrativa och praktiska frågor. Ihop med vår producent jobbar du med verksamhetens strategiska kommunikation och synlighet, och ni leder omväxlande våra olika evenemang och träffar. Planering av kursverksamhet ingår också i rollen samt viss administration av gästspel/uthyrningar – ett område som i huvudsak sköts av vår scenmästare.

Personen vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i en ledande position – t ex över en verksamhet eller ett projekt – där budget och ekonomisk uppföljning ingått. Du har erfarenhet av planering och administration. Meriterande är om du också har erfarenhet från föreningsverksamhet, scenkonstproduktion och/eller stödansökningar för kultur/amatörverksamhet.

Du har god förmåga att vägleda och stötta andra människor, du är flexibel och proaktiv och har god förmåga att skapa struktur för att hantera många små och större arbetsuppgifter parallellt. Du kan uttrycka dig väl i text och du är bekväm med att hålla presentationer och representera en verksamhet utåt.

Du känner intresse och engagemang för teater och för att främja ideellt skapande/amatörverksamhet. Du har ett prestigelöst förhållningssätt; du är redo att hugga i där det behövs för stunden, med stort som smått.

Du har kunskap i Word, Excel och Powerpoint (eller motsvarande program). Meriterande är om du också har kunskap i någon/flera av följande: Indesign, WordPress, Elementor, Photoshop, filmredigering.

Anställningen:

  • 50-100%, enligt överenskommelse
  • Lön enligt överenskommelse.
  • Arbetstid i första hand vardagar kontorstid. Arbete på kvällar förekommer också i viss mån, samt på helger i enstaka fall.
  • Tillträde hösten 2022, enligt överenskommelse. Nuvarande verksamhetsledare kommer finnas på plats för överlämning.

Ansökan och processen framåt:

Skicka din ansökan till ansokan@teaterverket.se 

Bifoga CV och ansökningsbrev.

Vi tar emot ansökningar löpande, urval och intervjuer sker i augusti-september.

Det är representanter från föreningens styrelse ihop med nuvarande verksamhetsledare som genomför rekryteringen.

Mer om Teaterverket

Vi har tre scener och sex ytterligare replokaler centralt i Stockholm. Vi har funnits sedan 2005, har i dagsläget drygt 200 medlemmar och gör ca 20-30 teateruppsättningar per år. Alla våra uppsättningar är ideella/amatörteaterproduktioner. Bland våra medlemmar har majoriteten teatern som ett rent fritidsintresse, medan några har eller siktar på ett yrkesliv inom scenkonsten. Utöver uppsättningarna anordnar vi också kurser och andra evenemang.

Tre anställda samordnar verksamheten och stöttar medlemmarna i genomförandet av sina idéer: En producent, en scenmästare samt en verksamhetsledare. Föreningen har också en ideellt engagerad styrelse samt en anlitad konsultbyrå som sköter bokföring, bokslut och löneadministration.