fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Regissör/medförfattare sökes till pjäsen "Den Tredje Generationen"

Ett manusarbete har påbörjats av Elisabeth Ahlström med målet att spela pjäsen på Teaterverket hösten/vintern 2020

Handling:
Vi får under 1 års tid följa naturläkemedelsbolaget Privitas där majoriteten av de som arbetar är kvinnor. Efterskallningarna av #Metoo är fortfarande aktuella i media, men vart är samtalet som berör endast kvinnornas roller mot varandra i #Metoo? Står de helt utan ansvar för den patriarkala maktbalansen som har rått eller har de en större påverkan än vad de själva tror? Vad händer när den matriarkala maktbalansen utmanas? När tidningarna, bloggarna, tv-nyheterna och resten av media skriker om kvinnligt uppror och systerskap, vad händer egentligen kvinnor emellan i vardagslivet på en helt vanlig arbetsplats i Stockholms innerstad? Hur långt har vi egentligen kommit, och hur långt är vi beredda att gå för att försvara vad som är vårt? Vad har vi för ansvar gentemot oss själva och varandra?

I ”Den tredje generationen” får vi följa de fem kvinnliga kollegorna Sandra, Lisa, Johanna, Siri och Janickas arbetsplats som dagligen subtilt och psykiskt förvandlas till en gladiators arena. Bakom maktspelandets kulisser känner vi närvaron av det mulnande övermakten i form av Privitas grundare och VD Lennart (som vi dock aldrig får se utan höra via mail, speaker etc.), en man i 60-års åldern som har stannat kvar i tiden då företag motiverade sina anställda genom skräck och skepsis. En dag börjar unga och orädda Anna som ska driva maktspelet till sin spets. 

Pjäsen är skriven av Elisabeth Ahlström själv och hon söker i dagsläget någon med mer erfarenhet än henne i manus&regi. Med målet att skriva klart pjäsen och sätta upp den på Teaterverket under 2020.

Vid intresse kontakta Elisabeth: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse. Om det sedan blir bestämt att du ska göra någon av rollerna i uppsättningen behöver du bli medlem i Teaterverket 2019. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, för övriga personer i en produktion är det valfritt med medlemskap. Du kan läsa mer om medlemskap i Teaterverket via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.