fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Regissör och skådespelare sökes till pjäsen Bana Väg

Nyskriven pjäs av manusförfattaren och journalisten Eva Ekelöf. Handlar om när kvinnorna fick rösträtt i Sverige och behandlar den centrala frågan hur man ska kunna åstadkomma förändring i ett samhälle. 

HANDLING

Pjäsen handlar om en grupp kvinnor som träffas på kvällen den 12 september 1921, den första dagen då kvinnor får rösta på samma villkor som män. De diskuterar erfarenheter och vad de förväntar sig av framtiden och hur de ska kunna åstadkomma förändring. 

Pjäsen tar upp frågor som: Vad är frihet? Hur ska vi göra nu när vi fått rösträtt? Hur kan man åstadkomma förändring? Den speglar också vår tid och är aktuell även idag, där vi lever i en brytningstid med flera stora frågor; klyftor i samhället, klimatfrågan. Den centrala frågan om hur man ska åstadkomma förändring återkommer. 

SÖKER

Regissör

Rollen som Emma 17 år

Pjäsen kommer att repeteras på onsdagkvällar under våren 2021 med sikte på premiär i sept 2021, då det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige.  

För intresse av medverkan kontakta Eva Ekelöf som är manusförfattaren: eva.ord(a)gmail.com

 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.