fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare och producent sökes till kommande produktion på Teaterverket Svea

 

Pjäsen, som i nuläget inte har ett officiellt arbetsnamn, är ca timme och kommer att spelas på Teaterverket Svea i vår. Det är en mörk pjäs med komiska inslag. Som berör ämnen som panikångest, inre hat, självskadebeteende, flyktingfrågan men även vänskap , kärlek och lusten att leva. Att vi kanske ändå inte är så ensamma som vi tror. Eller är vi? Det är en pjäs om livet.

Föreställningen regisseras av Anton Forsdik, som blev prisad på Birmingham filmfestival som bästa unga filmskapare. På scen har han tidigare skapat pjäsen med namnet, Människor kommer och människor går. Som aktör har Anton Forsdik medverkat på stora scen på Dramaten som titel rollen i Fanny och Alexander. På film och tv har han bland annat synts i, De dagar som blommorna blommar. I den andra bärande rollen syns Malte Gårdinger, årets stjärnskott 2017 på Västerås filmfestival. Han är känd från bla Modern i Sandhamn.

SÖKER

Skådespelare
En kvinna i 30-50 års åldern som har ett utländskt utseende (mellanöstern/nordafrika) sökes till en roll som är uppdelad i två karaktärer. Den ena rollen är en flykting med namnet, Maneerah Al- Khatib. Hon pratar för det mesta engelska i pjäsen, med en utländsk brytning. Helst att hon även kommer ifrån Syrien. Eller kan franska. Däremot är detta inget krav. Vidare ska aktrisen spela roll nr 2 som är en kostymör.

Producent
Som producent behöver vi hjälp med bokningar, sprida reklam, fixa tidningsintervjuer osv.

Låter detta spännande och vill du veta mer?
Maila då till Anton: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med info om din erfarenhet, CV, bilder och gärna något material från tidigare jobberfarenheter.

 

 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.