fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare sökes till pjäsen Hägringen

 

6 skådespelare sökes till pjäsen Hägringen; ålder eller andra preferenser har ingen betydelse.

Pjäsen är skriven av Dina Karsin och behandlar den lilla människans drömmar och bekymmer, oro och fixidéer, detta i relation till stora och mer abstrakta företeelser så som ensamhet, döden och den generella viljan att hela tiden vara bäst. Det handlar också mycket om att se på teve, dricka kaffe och om hur viktiga andras åsikter kan vara, även om man låtsas bry sig.

Pjäsen handlar om karaktärerna Alf & Berit, Carin, Eyvind, Fia och Dagny.

Alf & Berit är ett gift par som bor på plan tre i bostadshuset. Dessa karaktärer har störst utrymme i pjäsens handling. De kan beskrivas som ett strävsamt gammalt par vars liv för tillfället präglas av en stundande resa till Grekland, där planering och förberedelser är i centrum.

Eyvind bor på plan två. Han är en ensam före detta kemilärare som tycker om att umgås med sina växter. I bostadshuset betraktas han som lite av en kuf, rykten kring honom och vad han har för sig cirkulerar friskt.

Carin bor även hon på plan två, vägg i vägg med Eyvind. Hon är vän till Alf & Berit. Hon och Berit brukar gå och handla på Stormarknaden tillsammans. Carin har näsa för skvaller och förmågan att alltid få in en fot i rätt dörr.

Både Eyvind och Carin har en relativt stor plats i pjäsen.

Fia är Berits mormor. Hennes medverkan i själva livet är flyktig. 

Dagny jobbar inom vårdsektorn och råkar vara husläkare till alla de ovan beskriva karaktärerna. Det är hos Dagny man öppnar upp kring sina inre demoner, om inte Dagny hinner före det vill säga.

Fia och Dagny är att betrakta som bifigurer.

Vid intresse av att skådespela i denna pjäs kontakta Dina med ett personligt mail och uppge vem/vilka av karaktärerna du är intresserad av att spela. Maila till: nordhkarsin.dina(a)gmail.com

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.