fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Manlig skådespelare till huvudroll i monolog

 

MANLIG SKÅDESPELARE SÖKES 

Söndagspromenader är en prosalyrisk text skriven av Sabina Ivenäs och omarbetad till en monolog för teaterscen. Föreställning planeras våren/sommaren 2021 på Teaterverket (scen ej bestämt) och är ca en timme lång. En manlig skådespelare sökes till huvudrollen i åldern 20-30 år.

OM ROLLEN
Simon Hjelte är en författarsjäl som bor på Odenplan och arbetar som krönikör och bloggare. Simon är kär och något besatt av sin bästa kompis Peters flickvän, Pia. Pjäsen utforskar moral och olycklig kärlek som den upplevs i Simons huvud, i kombination med hans sorg och saknad efter en mor och syster. Vidare undersöker den hur mörkt det kan kännas inuti en människa, medan man fortfarande håller ihop utåt och lever ett fungerande liv på ytan. Var går gränsen när vrede far upp i kroppen? Vart går gränsen mellan att tänka en tanke och utföra en handling? Mellan verklighet och fantasi? Kan kreativitet, litteratur och konst rädda oss ur depression och sorg?

Låter detta spännande och vill du veta mer?
Maila då till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med info om din erfarenhet, CV och bild.

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse. Om det sedan blir bestämt att du ska göra någon av rollerna i uppsättningen behöver du bli medlem i Teaterverket 2019. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, för övriga personer i en produktion är det valfritt med medlemskap. Du kan läsa mer om medlemskap i Teaterverket via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.