fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare sökes till pjäsen 'Vacker målning är livets mening'

 

Pjäsen är skriven av Astrid Joelsson som även kommer att regissera. Astrid har hållit på med teater ca 8 år, har satt upp fyra uppsättningar. Har skrivit en hel del manus som hon har satt upp, fixat det mesta själv i tidigare uppsättningar. Brinner mest för manusskrivande och regi. Gillar att blanda drömska och mer verkliga scener. Vill gärna ha med musik och fysisk teater i sina uppsättningar.

Handling
Pjäsen utspelar sig i en dystopisk verklighet där människan reducerats till en fasad. Prestation och yta är det viktigaste som finns. Pjäsens huvudkaraktärer är Valeria, en person som lider av psykisk ohälsa och inte kan jobba och därför brottas med sina egna hjärnspöken såväl som samhällets normer. Samt Viro och Malke, ett gift par från överklasen som hatar varandra sedan dag 1 men inte sett skilsmässa som ett alternativ pga den vackra fasadens betydelse. Berättelserna löper parallellt och vävs ihop på slutet. Pjäsen har ca 8 roller, men detta kan anpassa lite beroende hur mycket intresse som visas/inte visas.
Vi kommer att jobba med abstrakta drag, spejsiga kostymer, smink. Förstärka känslan av fasad, yta.

Sökes
Sex skådespelare är tillsatta och ytterligare två sökes i alla spelåldrar. 

Tidsramar
Planerat att börja repa i sept med rep period 1-2 ggr i veckan.

 Med premiär i början 2022

.   

Vid intresse kontakta Astrid med ett mail där du berättar om dig själv och dina erfarenheter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.