fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Reading & casting för Kaspar Hausers sista natt 14 juni

Kaspar Hausers Sista Natt är ett drömspel om ett mystiskt människoöde. Berättelsen om en människa vars mysterium aldrig klarades upp. Berättelsen, eller rättare sagt de olika försöken att skapa en berättelse, utförs av Kaspars spöke. Scenen är skärselden. På scenen finns SPÖKET, BARNET och ÄNGELN, som tre sidor av sökandet. Ängeln är en konstant roll och närvaro, som de andra spelar mot och försöker bli godkända av. Barnet och spöket kämpar och hamnar ofta i konflikt med varandra och ängeln om vad som egentligen är sant. Det handlar alltså om sanning och identitet. Jag som har skrivit pjäsen, och tänker regissera den, heter Johannes Flink. Pjäsen kommer att repeteras under sommaren och början av hösten, och spelas nån gång i mitten slutet av hösten. Repetitioner sker kvällstid. Ensemblen består av TVÅ personer per roll, som alternerar i rollerna och skapar ensemble-koreografier kring skeendena. Jag behöver således SEX skådisar.

14 juni kl. 19 på Teaterverket Västman, Västmannagatan 54

Roller
TVÅ ÄNGLAR, TVÅ SPÖKEN, TVÅ BARN.

Rollerna kommer att tillsättas genom att vi träffas och kör en reading och jag pratar lite med er som är intresserade. Obs det är ingen audition, utan jag vill känna efter bara så jag kan skapa rätt ensemble. Ålder och kön är ganska oväsentligt, eftersom rollerna är stiliserade. Jag brukar ibland säga att mina pjäser är en modern form av commedia dell arte, där medeltidens arketyper och maktförhållanden har ersatts med nya symboler: mamman, pappan, retstickan, fjärilen, ängeln, barnet...

Vill du vara med på readingen? 
Kontakta Johannes Flink: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.