fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare sökes till Cirkus Medici med premiär hösten 2022

Snart kan du anmäla intresse för medverkan i en ny, stor produktion på Teaterverket, initierad av Aseem Svedberg (teaterpedagog) som kommer att regissera. Den kommer att presenteras närmare på Uppstartsträffen 30 augusti men eftersom första träffen för produktionen är redan 4 september vill vi flagga för den redan nu!

Om pjäsen:
Direktör Alfonso Medici kämpar för sin cirkus överlevnad. Med tjurskallig envishet håller han fast vid de klassiska numren och idealen. Men till slut tvingas han kapitulera inför tidens och publikens krav på nya sensationer. Motvilligt låter han förevisa det udda objekt som erbjudits honom; en konstgjord människa, en medeltida homunculus. Dock uppstår problem, ryktena växer. Det påstås att efter varje föreställning ska det ha försvunnit människor ur publiken..

En teaterpjäs som ställer frågor om vår söndervittrande samtid. Vem har längre råd med anständighet? Vad är ett människoliv värt? Ett drama om överlevnad. Moralisk och materiell. Men också en berättelse om ungdomlig kärlek och uppvaknande.

Om produktionen:
En mustig och färgstark helaftonsföreställning med stor ensemble, i regi av Aseem Svedberg, teaterpedagog.

Repetitioner sker hösten 2021 på lördagar kl 12-15. Våren + hösten 2022 blir det rep två gånger i veckan, sista veckorna inför premiär mer intensivt. Föreställningar på stora scen Svea i oktober/november 2022.

Roller & nästa steg
Några roller är redan tillsatta, men fler skådespelare sökes till produktionen.

På Uppstartsträffen 30 augusti kommer Aseem Svedberg berätta mer om produktionen, sig själv och vilka roller det går att söka till. Troligen finns det både större och mindre roller att anmäla intresse för.

Den 4 september kl 11-14 sker en träff & läsning av manuset. Hit är alla intresserade välkomna för att höra mer. OBS föranmäl dig – se nedan. Efter denna träff tillsätts rollerna/ensemblen.

Inga särskilda förkunskaper krävs för att medverka. Vi hoppas kunna göra plats för alla intresserade, men om intresset för medverkan är väldigt stort kan ett urval komma att behöva göras t ex genom lottning.

Intresserad?
Om du är intresserad av medverkan i denna produktion:

1. Ta del av Aseems presentation den 30 augusti på Uppstartsträffen. (Du kan läsa den via hemsidan efter Uppstartsträffen, om du inte kan närvara den 30e.)

2. Om du därefter är fortsatt intresserad, föranmäl dig till Cirkus Medicis träff 4 september kl 11-14 genom att maila Aseem. (Mailadress kommer finnas i sammanfattningen från Uppstartsträffen, som publiceras på hemsidan).

3. Gå på träffen 4 september.

4. Meddela därefter Aseem om du är intresserad av att medverka.
Före kollationeringen (11 september kl 12-15) sker rollbesättning och Aseem återkopplar med besked till alla som anmält intresse för medverkan.

 

 Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.