fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare & kreatörer sökes till pjäsen The Machine Stops!

 

The Machine Stops! är Är en ”Sci-fi - devising” föreställning baserad på en novell av E.M Forster

Projektet drivs av Nour Thornqvist (Regissör)och Billie Willett (Dramaturg & Manusförfattare)

HANDLING
Novellen som är grundinspirationen till föreställningen handlar om människans nedfall till en världsomfattande gigantisk underjordisk maskin, där alla människor blir särade på varandra och satta i små celler, och kan endast hålla kontakt med andra människor via att ständigt vara uppkopplade till skärmar.

Denna bok skrevs 1909, i ett annat samhällsklimat än vårt, men som slår oss med många ofta omenade kopplingar. Likt oss, så upprepas historien igen och igen, när det enda kul och stimulans människorna har i maskinen är att återigen lyssna och föreläsa från delar av jordens historia, som bara blir längre och längre bak i tiden, i en maskin som endast låter folk tala om hur dennes nya tids glans skiner starkare än något annat.

KONSTNÄRLIG IDÉ
Tanken är att i projektet använda influenser från både skräck och science fiction för att skapa en värld som kan upplevas som otäck, men som också har vissa likheter med vår egen. Tanken är att visa hoppet för livet, som finns kvar även när det är borta. Och en historia om solidaritet, oavsett dens styrka. Utöver huvudrollerna kommer skådespelare att delta för att spela in olika film och ljudklipp som blir en del av föreställningen. 

SÖKER
Huvudrollerna Kuno och Vashti som är de två huvudkaraktärerna i föreställningen, mor och son som i en familjelös värld - även fast de vill samma sak men gör det på två helt skilda sätt - väljer att hitta varandra, ända in i slutet.
Biroller som fortfarande (vi vill) ska känna sig lika viktiga. Dessa kommer ex. att vara med i film- & ljudinspelningar som vi sedan projicerar under föreställning.
Alla roller har potential till att bli större då vi kommer inom devising skapa material tillsammans.
Här är en lista på alla roller vi söker:

Roller, 9 st:
2 största på scen - Kuno och Vashti,
1 potentiellt större på scen “The Homeless”,
4 vänner till Vashti på video,
1 announcement röst,
1 committee röst,
1 lecturer röst/video,
+ potentiellt extra video-roller (the more the merrier)

Roller i produktionsteamet:
Scenograf,
video/foto grafik,
stream teknik,
kostym och smink,
Instagram-content,
ljus + ljud,
Och om ni tror ni skulle kunna komma med något annat potentiellt produktivt - musik, konst, mm.

PRODUKTIONSARBETE
Produktionen kommer att börja sitt arbete digitalt, sen gå över till fysiska rep i förhoppningsvis vinter, och kommer ha föreställningen i förhoppningsvis vår. Det här beror förstås på coronaläget. Under höst/vintern kommer gruppen att ha gruppdiskussioner online och skapa kortfilmer på monologer för olika karaktärer, som sedan kommer laddas upp på olika sociala mediekanaler.

Det blir två möten per vecka, ett gruppmöte och ett individuellt med personen som har en kortfilm på gång - det kommer alltså att rotera.
På gruppmötena ska så många som möjligt delta varje gång för att forma manuset tillsammans, men allra viktigast är att de som spelar Vashti och Kuno är där varje vecka.

Här finns länk till manuset i befinnande läge:https://docs.google.com/document/d/1AZlO0x1sT9B-psbwzj4nC-x5Byui-aJj28IXDTOyasE/edit?usp=sharing

Här finns länken till intresseanmälan:
 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SBC6pA11jflbGTXw6HYDvNAGljOYd4LTCkiEl7oaPhY/edit#gid=0

Kontakta Nour på mail för att få vidare information/länk/kontakt på:
 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela på scenen och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.