fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Skådespelare sökes till pjäsen "Till människans avbild"

 

2009 skrev Lena Andersson "Till människans avbild" för Teater Järva som också satte upp den samma säsong. Börje och Åke spelade båda med när den sattes upp av Teater Järva och tycker att det var en av de mest intressanta och roligaste pjäserna de jobbat med. De planerar nu att sätta upp den igen på Teaterverket. Börje kommer att regissera och Åke assisterar med regin och produktionsarbetet i övrigt.

Handling
Gud fader stiger ned på jorden för att kolla läget, En pjäs som spänner över många frågor: Kultur, etnicitet, religion, arbetarrörelsen. Kan beskrivas som absurd, bisarr. Och rolig också tycker Börje och Åke (även om Lena Andersson själv skrivit att den ska framföras gravallvarligt).

Sökes
De söker ett antal skådespelare, män och kvinnor i åldrarna ca 25 - 70 år. 

Tidsramar
Börja läsa pjäsen i april-maj nån gång, online eller träffas fysisk om det går. Jobba under hösten, en gång i veckan ca, sen repa lite mer intensivt en bit in i repprocessen, från början av 2022 troligen. Premiär ca mars 2022 är idén nu.

För information och intresseanmälan kontakta Börje: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.