fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Teaterforskning för nyfikna skådespelare

Är du en nyfiken skådespelare som vill utveckla dina kunskaper inom genrer?

Regissören/dramapedagogen/skådespelaren Seija Själander tar nu ett initiativ där skådespelare tillsammans kan utforska och utvecka sina färdigheter inom olika genrer av skådespeleri. 

I denna  s.k."forskningsgrupp" undersöks en realistiskt pjäs med hjälp av olika teatergenrer. Med syftet att ta reda på vad detta kan ge till skådespeleriet. 

Elina Kilkkus bok från 2017 "Teatergenrer" kommer att vara utgångspunketen i workshopsen. Med hjälp av denna bok utforskas olika genrer så som tragedi, komedi , Shakespear, expressionism och episk teater. Vi forskar på vad vi kan få fram genom att ha dessa genrer som ”undertext”. Vi gör övningar som är anknutna till de olika genrerna. Målet är att frigöra sig från realism och våga "spela över" och se vad det kan ge till vårt skådespeleri.

Tid: Forskning pågår under 8 söndagarna mellan kl 15.15 -18.15 med början den 24/10 sista gången den 19/12, med undantag från söndagen den 21/11 då ledaren Seija är uppbokad. 

Plats: Teaterverket Olof, Olof Palmes gata 20 - Stora rummet. Insläpp kl 15.05-15.15. 

Kriterier för att delta:


Obligatoriskt deltagande alla 8 gånger med undantag från sjukdom samt om du behöver resa bort den 19/12 då det är nära inpå jul. Blir det många som inte kan den 19/12 kommer detta tillfälle att gå bort. Kursen är gratis med vid avhopp debiteras 300 kr. Vill du delta?


Anmäl dig genom att maila Seija: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Skicka en kortpresentation av dig själv inkluderande: namn, address , telefonnummer och personnummer (behövs för registrering av studiecirkel).


Genom att skicka in dina uppgifter till Seija bekräftar du din anmälan.

Har du frågor till Seija är du välkommen att maila eller ringa Seija: 073-5446256

 Förutsättningar för medverkan

Du måste inte redan vara medlem i TeaterVerket för att anmäla intresse för produktionen. För att skådespela i och regissera Teaterverkets produktioner är medlemskap en förutsättning, så om du kommer med i produktionen som skådespelare eller regissör behöver du därmed bli medlem. Du kan läsa mer om medlemskapet via denna länkInga medverkande i Teaterverkets produktioner, varken på eller bakom scen, är avlönade, engagemanget sker ideellt.