fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Kulturnatten

Kulturnatt

Teaterverket erbjuder ett "rum" där möjligheten att inte bara konsumera kultur, utan också vara en del av skapandet möjliggörs.

Kulturnatt

Fantasin är det enda som sätter gränserna. De tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse och att det är i det "rum" som man vågar prova på nya saker och växa. Teaterverket är en producerande verksamhet som tillsammans bildar organisationen"kan allt".

Nedan produktioner var med under Kulturnatten 2014

LoeLoe Musik av Gustav Löfstrand

Singer/songwritern Gustav Löfstrand har under de senaste åren spelat i olika musikaliska projekt men går nu ensam under namnet Loe. Hösten 2012 kom debutskivan "Down by the Purple mountain". Under kvällen kommer både nya och gamla låtar att framföras.
MEDVERKANDE Gustav Löfstrand & Sara Korpela ARRANGÖRTeaterverketTeaterverket erbjuder ett "rum" där möjligheten att inte bara konsumera kultur, utan också vara en del av skapandet möjliggörs. Fantasin är det enda som sätter gränserna. De tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse och att det är i det "rum" som man vågar prova på nya saker och växa. Teaterverket är en producerande verksamhet som tillsammans bildar organisationen"kan allt".

Loes hemsida

KN01 20140220141514Gycklarnas Hamlet av PC Jersild

 

Detta är Hamlet, men ändå inte. Vi följer den gycklartrupp som Kung Claudius beställt ett sorgespel från, till ära för hans avlidne broder. Men efter att ha fått olika direktiv, av både Claudius och Hamlet, om vad som ska framföras, bestämmer sig truppens ledare för att ta saken i egna händer.

Landet är i gungning eftersom prins Fortinbras av Norge är på väg tillbaka till Danmark. Gycklartruppen har därför inga garantier för att deras fortsatta engagemang på slottet ska bli verklighet, så som Hamlet har lovat dem. Dessutom har de på nära håll fått följa Ofelias kval och lidanden. Teatertruppen bestämmer sig därför för att helt enkelt spela sanningen.

Gycklarnas Hamlet är skriven av PC Jersild. Gruppen som spelar har spelat tillsammans under många år i en rad olika föreställningar.

MEDVERKANDE Regi: Birthe Andersson

Roller: Hamlet: Amar Jašarević. Ofelia: Lynn Sasson. Hugg: Simon Aghed Luterkort. Häng: Tove. Scharin Beckman. Archibald: Benjamin Lavén. Madrassen: Sara Thister Lindstedt. Ludo: Karolina Zethraeus. Ring: Johan Aglén

Musik: Leo Finnveden Palm

KulturnattEtt krigstillstånd en dramatiserad novellur Nysningen av Anton Tjechov

Ett krigstillstånd är en dramatiserad novell ur Nysningen av Anton Tjechov. De medverkande skådespelarna har länge varit aktiva som skådespelare i Teater Järva och har tidigare satt upp Nysningen både som helhet och i novelleform. Senast sattes tre kortare pjäser av Pinter upp: Party Time, Presskonferens och Den nya världsordningen. Numera spelar gruppen under Teaterverket.
MEDVERKANDE Regi: Håkan Fohlin

Medverkande: Margareta Norheden som "Armén", Berit Karlsson som "Marinen", Ann Frövall som berättaren. Ljud- och musik: Filip Roumeliotis. Ljus: Olle Olsson

KulturnattThe Ocean Choir Chanson, Tango, Balkanjazz Och Blues.

Musik med inspiration av chanson, tango, balkanjazz och blues. The Ocean Choir är ett band med kontrabas, fiol, gitarr, dragspel och sång som består av Jonna Trygg, Erik Hertsius, Jonathan Munch och Marta Forsberg.

Medverkande: The Ocean Choir är: Jonna Trygg - sång & dragspel, Erik Hertsius - sång & gitarr, Jonathan Munch - bas, Marta Forsberg - fiol.

Victoria Station av Harold Pinter

De medverkande har länge varit aktiva som skådespelare i Teater Järva och tidigare satt upp bland annat Nysningen av Anton Tjechov. Den senast upprsättningen bestod av i tre kortare pjäser av Pinter: Party Time, Presskonferens och Den nya världsordningen.
MEDVERKANDE Regi: Bijan Mirnikjoo

Medverkande: Börje Olsson som trafikledaren och Åke Hedbom som taxichauffören. Ljud- och musik: Filip Roumeliotis. Ljus: Olle Olsson

Wand Psykedelisk Indie-Pop & Elektro-Akustiskt

Wand är ett ungt och lovande band som spelar psykedelisk indie-pop & elektro-akustiskt.
Medverkande: Charlie Falk, Siri Mannheimer, Aron Mcallister, Olof Sjöberg, Niels Berglund, Tyra Hasselrot

Teaterimproworkshop prova på! Alla kan delta!

Kom och utmana dig själv, var med och spela, lär dig att improvisera och följa dina instinkter i en rolig workshop!
Ledare: Birthe Andersson