Scenograf sökes till föreställningen ”De våghalsiga”!

SCENOGRAF TILL PJÄSEN DE VÅGHALSIGA SÖKES OMGÅENDE!
 
Vi söker en kreativ scenograf till samarbete med regissör Daniel B Dorenius för De våghalsiga. Du får ta del av hela arbetsprocessen, arbeta tillsammans med regissören och möta en ensemble som är supertaggad inför det här projektet. Repen är cirka två gånger i veckan, ofta helger. Pjäsen är en komedi med svart mylla, vars humor skruvas upp genom skådespelarnas kroppsliga gestaltning och röster. 
 
Vi söker dig omgående, och siktar på premiär i mitten av april 2023 på teater SVEAS stora scen för att därpå sikta på sommarturne i Stockholms och Roslagens skärgård.
 
Ta kontakt med Ulf Nygren(manusförfattare) eller Daniel B Dorenius(regi) ulfnygren1@gmail.com, danne.dorenius@gmail.com
 

Om föreställningen
Måns Segelfors har bjudit ut fem vänner som inte känner varandra till Råmaviken där också hans segelbåt Våghals ligger vid en brygga. Deras namn är inte deras riktiga namn, men de har blivit lovade en segeltur med middag och vin i solnedgången på villkor att de presenterar sig för varandra med de namn de blivit tilldelade. De anländer men Måns syns inte till, och utifrån sina namn uppstår lekar och diskussioner, men även allvarliga konflikter. Till slut går de fram till båten och försöker ”knacka på”. Det visar sig att båten är lätt elektrifierad, och de åker på en ordentlig ”kyss”. Det sätts igång att fantiseras om värden och skällas på honom. Värden anses klart manipulativ, och orsaken till att de hamnat I en väntan på Godot-situation. Den enda som har kontakt med honom är Erika Ekorrchat, och hon blir stundtals utsatt av de andra. Sista bussen till storstaden har gått, och hur det slutar skall inte spoilas här.

TEMA
Temat är girighet i förklädnad av nyandlig saga som avtäcks sitt skimmer i slutscenerna och uppenbarar tragiken hos girigheten. Drömmen och väntan som på en gud karaktärerna hamnat i anknyter till den digitala världen där en kvinna har en smartphone det kan stiga upp ett spöke i. Svårigheten att ibland kunna skilja verklighet från fantasi, vill visa på digitaliseringens obegränsade möjligheter, men ibland skrämmande tomhet. Dramat vill visa att karaktärerna kämpar för verkliga möten liksom kärlek under förrädisk ytlig lek, men där någon kan förvandlas till våldsbejakare, sprungen ur ressentiment. Dramat som innehåller förvandlingar och hypnos har därför undertiteln En försommarnattsdröm. Representanter för varierande yrkesgrupper kläs av och blottar sina djup, det sker i pjäsens inledning. De visar upp mörka sidor, sin längtan, försöker komma ur sina individualistiska bubblor, och famlar efter samhörighet. De kallas därför för De Våghalsiga. Det är samtidigt en komedi som med en underhållningspotential har mörka stråk av sorg över samtiden. Dramat vill skildra nutiden som många kan uppleva den nu, lyfta problem i den och komplexitet.

Förutsättningar för medverkan: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Medlemskapet kostar 1000 kr. Läs mer om medlemskap här.