fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

SEDAN SATTE VI OSS UNDER JORDEN (2017)

UnderJorden 1230x461 2

Vi har alltid funnits. Vi känner till allt och allt känner till oss. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du. Nu, visst känner du? Du vet väl att vi finns där? 

SEDAN SATTE VI OSS UNDER JORDEN - Sverigepremiär på Teaterverket 25 augusti 2017. 

 UnderJorden 1230x461 2

– Idag är en annan sorts dag.
– Jag tror dig inte.
– Spelar ingen roll. Ingen kommer fråga dig om du håller med eller inte, det kommer vända din värld upp-och-ned och min också.
– Och det skulle hända idag?
– Ja, idag.

Vi har alltid funnits. Vi känner till allt och allt känner till oss. Inte ett löv på en gren som undgår vår uppmärksamhet. Inte en tand i munnen på en ekorre som inte kommit till vår vetskap. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du. Nu, visst känner du? Kommer du ihåg? Du vet väl att vi finns där?

Teaterverket presenterar stolt Sverigepremiären av denna pjäs, signerad den danska dramatikern Miriam Boolsen! En jordnära dans, ett drömlikt dagsverke, en kamp med de pockande små och hisnande stora frågorna.

Manus: Miriam Boolsen UnderJorden Trailer startbild 2
Regiöga: Malin B. Erikson
I rollerna: Tove Simonsen & Moa Åström
Ljusdesign: Benny Avér
Ljustekniker: Christina Kamma
Kostym: Nils Harning
Foto, trailer & ljud: Kjell Åström
Översättning, produktion, scenografi:
Tove Simonsen & Moa Åström

Spelades på Teaterverket 25-27 augusti 2017.

Föreställningen är ca 1 timme lång.

Miriam Boolsen är verksam som dramatiker framför allt i hemlandet Danmark och i Nederländerna där hon hade sin bas ett antal år. Hennes pjäser har också spelats i Belgien och Österrike. Uppsättningen av "Sedan satte vi oss under jorden" på Teaterverket blir Sverigepremiär för detta stycke!

Tove Simonsen sågs senast i Äldreomsorgen i övre Kågedalen på Turteatern. Hon är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola samt har en Master i skådespeleri från Rose Bruford College of Theatre & Performance i London. Hemsida: tovesimonsen.wordpress.com 

Moa Åström är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola samt på Södertörns Högskola. Hon arbetar med verksamhetsplanering och produktion på Teaterverket och Playhouse Teater och gör parallellt egna projekt och frilansuppdrag som skådespelare.

Alla Teaterverkets uppsättningar produceras i samarbete med ABF Stockholm.

För bokning av pressbiljetter, maila moa(a)teaterverket.se 
Högupplösta pressbilder för nedladdning finns här.
Foto: Kjell Åström 

Logotypes för affisch 2016 1230