Skådespelare sökes för Luftkonditionering

Vi söker skådespelare till pjäsen Luftkonditionering, och inbjuder till reading, information och kollationering på Teaterverket Svea den 28 maj, klockan 12-17!

Föreställningen kommer att repeteras under hösten och de medverkande kommer att ha stort eget ansvar för textinlärning och repetitioner. Premiär planeras till försommaren 2024.

Luftkonditionering är ett nyskrivet drama, med komiska inslag, om politiskt maktspel i klimatförändringarnas tid. För att rädda klimatet avser premiärminister George Newton att lämna över avgörande politisk makt till ett råd bestående av forskare, men han möter hårt motstånd från de som hävdar att det vore ett brott mot demokratin.

Uppsättningen av pjäsen kommer att regisseras av Birgitta Fröjd-Söderlund. Pjäsen är skriven av Per Hols.

Pjäsen har
• fem större roller

o Premiärminister George Newton som är övertygad om att klimatkrisens allvar fordrar att klimatforskarna ges avgörande politisk makt. Rollen är tillsatt!

o Georges statssekreterare Sandra Bell som är lojal mot honom men som bestämt motsätter sig hans plan på maktöverlämning. Vi söker en skådespelare till denna roll!

o Socialminister Christopher Wood som tar till drastiska metoder för att stoppa Georges plan. Vi söker en skådespelare till denna roll!

o Inrikesminister Mark Rivers som är en driven maktpolitiker och som av taktiska skäl stödjer George i förhoppningen att denne ska göra sig omöjlig så att han själv kan överta premiärministerposten. Rollen är tillsatt!

o Beatrix Stone som är talkshow-värd med lång erfarenhet, och som inte räds att ställa obekväma frågor till sina gäster. Vi söker en skådespelare till denna roll!

 • fyra mindre roller – Christophers mor Olivia, lokalvårdaren Maria, man i publiken och Mr Goodges ombud. Flera tillgängliga uppdrag – en del roller kommer att dubbleras och slutgiltig tillsättning väntar vi med.

 • fyra småroller/statistroller (med ingen eller någon enstaka replik) – tv-team (tre personer) och studioman. Flera tillgängliga uppdrag – en del roller kommer att dubbleras och slutgiltig tillsättning väntar vi med.

  Om dig

  De större rollerna är krävande och vi ser därför helst att du har tidigare erfarenhet som skådespelare.

  Kontakta regissör Birgitta Fröjd-Söderlund på 076-165 00 57 för anmälan samt mer information.

  Förutsättningar för medverkan

  All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Medlemskap kostar 1000 kr första året, därefter 900 kr per år.
  Läs mer om medlemskap här: https://teaterverket.se/nyfiken-pa-medlemskap/