Skådespelare sökes omgående!

Kvinnlig skådespelare 35-55 år sökes omgående till pågående produktion med premiär i mars!

Hej! Vi är fem skådisar nu verksamma inom Teaterverket som i lite olika konstellationer genomfört ett stort antal föreställningar ända sedan ungdomstiden på Vår Teater/Kulturskolan. Även om vi är amatörer, som gör detta på fritiden, har vi alltid haft höga ambitioner och har arbetat med mer avancerade uppsättningar på bl a teater Playhouse.

Sedan september repeterar vi Vänner (Absent Friends) av Alan Ayckbourn med premiärdatum i slutet av mars 2023. Vänner kan beskrivas som en svart komedi i två akter, sammanlagt cirka 90 minuter exkl. paus.

Vi har nu blivit av med vår roll-karaktär Diana och söker därför ett tillskott till gruppen, en kvinna mellan 35 – 55 år (ålder inte jättenoga) för rollen. Diana är gift med en av de andra karaktärerna i pjäsen. Paret har två barn som inte är hemmavarande.

Diana har, precis som de övriga fem, en central roll och har en frekvent medverkan på scen. Dianas textmassa är relativt omfattande. Det är bra om du har spelat teater en hel del med tillhörande föreställningar och för en lite större publik. Vi försöker hitta en Diana snabbt, och är du intresserad så räkna med en skaplig rivstart.

Tidsplan: Premiärdatum är satt till den 23 mars 2023 men kan komma att flyttas fram. Det beror lite på vem du är som tar dig an rollen. Vi repeterar varje måndag mellan 18–21, när det närmar sig föreställningar kan det bli några extra repetitionsdagar/kvällar.

Vill du läsa pjäsen finns den på Adlibris på engelska. Vår översättning finns på Musik- och teaterbiblioteket på Tegeluddsvägen (OBS! Ej hemlån).

Ansökan: Om detta låter intressant så dra ett mail till Tobias Eltell: tobbelej@gmail.com så hör vi av oss så snart vi hinner. Skriv vem du är, hur gammal du är, vad du har gjort inom teater och annat om du vill. Kontaktuppgifter är naturligtvis bra också.

Förutsättningar för medverkan: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Medlemskapet kostar 1000 kr. Läs mer om medlemskap här.