Kvinnlig skådespelare sökes till Bernardas hus!

En kvinnlig skådespelare mellan 20 och 40 år sökes för Teaterverkets uppsättning av Bernardas hus, med premiär den 8 mars 2024!

Uppsättningens regissör Seija Själander är nyfiken på att utforska denna klassiker och dess inneboende teman tillsammans med en kvinnlig ensemble!

Bernardas hus kretsar kring änkan Bernarda Alba och hennes döttrar på den spanska landsbygden under 1930-talet. När fadern går bort inleds enligt tradition en åtta år lång sorgeperiod där man låser in sig i huset, något som inte tas emot väl av de äldre giftassugna döttrarna. Rivalitet och avundsjuka uppstår, men de har bara varandra och tillhör huset, oavsett om de vill det eller inte.

Seija vill med föreställningen forska i vad som händer när man begränsar och trycker ner människor så att de kan inte  välja hur de vill leva sitt liv. Hur blir världen då? Vargarna  måste  fungera ihop för att överleva, hur blir det med oss när vi  inte fungerar ihop?

Nu sökes dig som är sugen på en skådespelarutmaning att bita i, du som är beredd att gå utanför din bekvämlighetszon och in i de starka känslorna. Manuset kommer också att släppas tidigt in i repprocessen så du förväntas lära dig texten innan arbete uppe på golvet påbörjas.

Ensemblen har just påbörjat arbetet med en gemensam läsning och repetitionerna börjar på allvar från den 20 augusti. 

Intresserad? Skicka din intresseanmälan med kontaktuppgifter och ett par rader om dig till Seija på seija@ledinge.se

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.