Skådespelare sökes till Magisk cirkel

Jag heter Michael Lechner, är medlem i Teaterverket sedan ett par år och har spelat och regisserat en del både  professionellt och på amatörbasis tidigare.

Jag söker två skådespelare en man och en kvinna som är lite äldre ca 50-70 och som kan och är intresserade av att repetera och spela främst dagtid.


Pjäsen heter alltså Magisk Cirkel. Den gestaltar en uppgörelse mellan tre personer på kommunisttidningen Land og Folks redaktion en natt i Köpenhamn 1958 och bygger på verkliga händelser. Inte så kända i Sverige men stora i Danmark.

Aksel Larsen är kommunistpartiets ledare sedan över 25 år och har precis blivit avsatt. Han är på redaktionen för att rensa ut sin gamla arbetsplats då hans gamla och nära väninna Elna dyker upp. Elnas man försvann i Moskva 20 år tidigare och hon kan inte släppa det.  Ett försvinnande som Aksel har både kunskaper och kanske viss delaktighet i. Detta har an dock han aldrig delat med Elna.  Utöver det så har Aksel även förrått nästan hela danska motståndsrörelsen och sina partikamrater under ockupationen, men av olika anledningar har han kunnat fungera som partiledare fram till nu. Ikväll. Och nu, ikväll vill Elna veta vad som hände. Till sin hjälp att få Aksel att tala får hon oväntad hjälp av en annonsförsäljare som visar sig vara hypnotisör.

En pjäs om skuld och försoning. En pjäs om sanning och lögn.

Rollerna jag söker är Elna som i pjäsen är 62, samt Henry, annonsförsäljare och deltidshypnotisör som jag egentligen tänker mig runt 50, men kan göras av en äldre person.
Jag tänkte själv spela Aksel och regissera.

Nu till det praktiska upplägget: Tanken är att repetera mestadels dagtid, med början så snart ensemblen är klar. Repetitioner 1-2 gånger i veckan. Och sedan även att spela föreställningarna dagtid under mitten av maj.  Detta av den anledningen att det helt enkelt inte finns några föreställningstider på kvällarna under våren. Förhoppningsvis kan vi få till någon kvällsföreställning. Det är ett litet experiment, men jag har tidigare spelat mycket för pensionärsorganisationer PRO och SPF och hoppas på att kunna hitta en publik där.

Är du intresserad och vill vara med? Eller bara veta mer?
Kontakta Michael på michael@mlechner.se eller telefon 070-685 48 57

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.

Tack för din intresseanmälan!

Vi hör av oss till dig efter den 7 augusti!