Två skådespelare sökes till Cirkuslejonet!

Två skådespelare sökes till Cirkuslejonet – premiär i mars 2025! 

Cirkuslejonet utspelar sig i cirkusmiljö och innehåller både komik och tragik. Allt utspelar sig innan en cirkusföreställning med dödsfall, gamla otroheter,  relationer och konflikter som kommer i dagen.

Handlingen tilldrar sig i sminklogen medan cirkusartisterna förbereder sig för kvällens föreställning. Tiden är 80-tal, innan mobiltelefonen fanns.

Det finns totalt 9 stycken roller på scenen. Repliker och närvaro på scenen är jämnt fördelade mellan dem, utan någon egentlig huvudroll. 

Manus: Henric Hammarslätt

Regi: Henric Hammarslätt och Anna Skilberg

Stora delar av gruppen har spelat Domaren, Kassabrist och Kyndelsmässoafton tidigare tillsammans på Teaterverket. Vi värdesätter att rep och resan till föreställning är lika viktig som föreställningen. Har vi roligt så blir det både roligt och bra! Föreställningarna blir på Teaterverket Svea.

Vi söker två skådespelare!

Du kan både vara erfaren eller vara nybörjare. Det viktigaste är att du vill och kan satsa. Vi vill bemanna rollerna omedelbart så att de nya skådespelarna kan starta i början av augusti.

KIRA – kvinna/tjej i spelåldern 25-30 år
Ung jonglör. Har en relation, men söker sig vidare till en annan man på cirkusen när allt förändras. Livet tar en tvär vändning.

EGOR – man i spelåldern 30-35 år
Egor kommer ny som clownen till cirkusen och den turbulens som råder. Blir förälskad i en av cirkusens kvinnor.

Tidsplan: Vi repar vanligtvis onsdagskvällar från kl 19:00, i huvudsak på Teaterverket Svea. Veckorna strax före premiären kan extra rep sättas in, beroende på var vi är i processen.

Föreställningsdatum senvintern 2025

Genrep 13 mar, Premiär 14 mar, övriga föreställningsdatum är 15/3, 16/3, 21/3 och 22/3

Kontakt: henric.hammarslatt@gmail.com – om du är nyfiken, intresserad eller bestämt dig! Meddela telefonnummer så ringer Henric upp!

Förutsättningar för medverkan i en produktion: All medverkan i Teaterverkets produktioner sker ideellt och om du blir aktuell för medverkan behöver du bli medlem i föreningen om du inte redan är det. Dock behöver du inte vara medlem för att gå på audition eller anmäla intresse, det blir du först när det är bestämt att du ska medverka i en produktion.  Läs mer om medlemskap här.

Tack för din intresseanmälan!

Vi har sommarstängt fram till den 5 augusti och återkopplar till dig så snart vi kan, därefter!